Palmierii din Mamaia si Constanta vor fi dusi in sere, pe timpul iernii

   

Primaria Constanta a inceput, de luni, ridicarea celor aproape 200 de palmieri din oras si din statiunea Mamaia care vor fi tinuti, pe timpul iernii, in sere, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit reprezentatilor Directiei de Gospodarire Comunala, odata cu incheierea sezonului estival si inregistrarea unor temperaturi de pana la 15 grade pe
litoral, pomii exotici vor fi mutati in spatiile special amenajate din sere. Procesul de mutare a palmierilor din amplasamentele de vara in sere dureaza cel mult de trei zile.

Angajatii primariei Constanta vor ridica palmierii din centrul orasului, dar si pe cei de la intrarea in statiunea Mamaia, din dreptul Satului de Vacanta si din piatetele Select si Cazino. Plantele exotice sunt asezate in vase care contin pamant imbogatit cu substante nutritive, urmand sa fie transportate, pe timpul sezonului rece, in sere. Aici li se va asigura o temperatura potrivita si li se vor administra minerale. Palmierii au fost adusi din Grecia in urma cu cinci ani si in fiecare vara sunt amplasati in locuri special amenajate din statiunea Mamaia si din muncipiul Constanta, iar odata cu scaderea temperaturilor, pe litoral, sunt ingrijiti, in sere.
Luni, 22 Octombrie 2007, ora 17:14
Sursa: rNews
Cele mai citite stiri
Cine sunt proprietarii ambarcatiunilor care au ars in Portul Turistic Tomis
Incendiu de proportii in Portul Turistic Tomis, cel mai probabil de la un scurt circuit la baterie, ...
Masina FURATA, la Constanta! A fost PORNITA cu o FORFECUEsA!
Un barbat a fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt in ...
Violente in ziua nuntii fiicei lui Gigi Becali. Ce s-a intamplat
Un barbat a mers sambata la Gigi Becali acasa si a facut un scandal monstru, scrie romaniatv.net El ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor