Vacanta la 5 stele cu all inclusive in Mamaia a ajuns sa coste cat una in Turcia, cu tot cu avion

Vineri, 03 Ianuarie 2020, ora 13:15
11729 citiri
Vacanta la 5 stele cu all inclusive in Mamaia a ajuns sa coste cat una in Turcia, cu tot cu avion
Foto: Arhiva Ziare.com

Tariful minim la un hotel de cinci stele in statiunea Mamaia, in luna iunie, la all inclusive, este de circa 80 euro pe noapte de persoana, cat este si in Turcia, unde este inclus si avionul.

Pretul este aproape dublu fata de Bulgaria, la Nisipurile de Aur, unde tariful este de 48 de euro, arata datele IRI Travel, principalul touroperator pe destinatia Bulgaria, care a realizat un studiu legat de serviciile all inclusive pe care le ofera hotelierii din Romania, Bulgaria, Turcia si Grecia.

Alaturi de cele peste 1.000 de agentii partenere, consultantii in turism IRI Travel au adunat informatii despre tipurile de mancaruri si costurile medii pentru serviciile pe care hotelierii din aceste patru tari le ofera in functie de numarul de stele.

"Pentru un hotel de cinci stele tariful mimim de persoana pe noapte este de 380 de lei (aproximativ 80 euro) in statiunea Mamaia, in timp ce intr-una mai de la sudul litoralului romanesc, precum Saturn, acest tarif scade la 290 de lei (60 euro) de persoana pe noapte", arata compania, intr-un comunicat.

La un hotel de patru stele din Romania, tariful mediu este de 275 de lei (57 euro) pe noapte pentru o persoana, in timp ce in Eforie Nord, costurile pe noapte ajung la 240 de lei (50 euro).

"La trei stele, contrar trendului stiut de romani in ultimii zece ani, hotelurile din Eforie Nord sunt ceva mai scumpe decat cele din Mamaia", mai arata compania.

Astfel ca, daca in Eforie Nord pretul serviciilor all inclusive este de 250 de lei (52 euro) pe noapte/persoana, in Mamaia, acestea sunt cu 35-40 de lei mai mici ajungand la 215 lei (42-43 euro), in medie.

"Fata de Bulgaria, tara noastra nu se poate lauda cu atat de multe hoteluri specializate pe serviciile all inclusive, astfel ca, pentru noi, acest tip de regim este unul inca in faza incipienta.

Din acest motiv, veti vedea niste diferente destul de mari intre Romania si Bulgaria, mai ales la hotelurile de 4 si de 5 stele. Daca la ei hotelurile cu All Inclusive sunt de ordinul sutelor, in Romania acestea de abia daca au ajuns la cateva zeci.

In plus, la vecinii de la sud, marile lanturi hoteliere si-au dezvoltat propriile concepte de all inclusive. Asa ca, veti intalni all inclusive premium, ultra all inclusive, all inclusive gold care nu sunt prea mult diferite intre ele, dar vin cu servicii superioare celor de all inclusive cu care sunt obisnuiti turistii.

De asemenea, bulgarii si turcii au si conceptul de all inclusive light, unde ai aceleasi servicii ca la un all inclusive obisnuit, dar acesta este limitat doar la orele meselor", a declarat Lucian Badircea, CEO IRI Travel.

In ceea ce priveste Bulgaria, in statiunea Nisipurile de Aur, un all inclusive la cinci stele costa aproximativ 48 de euro de persoana/ noapte si ai parte, intr-o saptamana, de trei nopti cu mancare tematica precum cea bulgareasca, mediteraneana sau frantuzeasca.

In plus, unele hoteluri, in functie de investitorul sau de majoritatea turistilor care petrec acolo, au si baruri speciale precum unul german, unde se servesc numai produse din tara respectiva, mai spun reprezentantii touroperatorului.

Pe de alta parte, in statiunea Sunny Beach, la cinci stele, oferta include mic dejun continental, show de gatit si sampanie, de la primele ore ale zilei. Mai mult, servirea de bauturi alcoolice la barul hotelului nu se incheie la 23.00, ci este non-stop.

"De asemenea, daca hotelul are restaurant pe plaja, acolo veti avea parte de o cina in stil mediteranean. Toate acestea ajung sa coste 42 de euro de persoana/ noapte", adauga touroperatorul.

In schimb, la patru stele, mai toate hotelurile care ofera servicii all inclusive ofera turistilor doua sezlonguri si o umbrela gratuit pe plaja.

In Albena, un all inclusive costa undeva la 30 de euro pe noapte de persoana, iar serviciile sunt cele standard pentru fiecare tara, adica bauturile locale sunt gratuite pana la orele 23.00, iar mancare, gustari si deserturi in locatiile hotelului.

La Nisipurile de Aur, turistii au parte de seri tematice asemeni celor oferite de hotelurile de cinci stele: seara bulgareasca, seara cu peste si fructe de mare, gratar, seara speciala. Dar asa ceva exista la mai toate hotelurile de patru stele, doar tematica diferind. Aici, costurile sunt, in medie, de 29 de euro de persoana/ noapte.

"Unele hoteluri de 4 si de 5 stele isi mai recupereaza din cheltuielile cu mancarea, vanzand resturile de peste zi fermelor din jurul statiunilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care isi permit sa ofere servicii calitative la preturi mai mici. In plus, hotelierii bulgari lucreaza direct cu hipermarketurile din zona lor pentru produsele pe care le pun pe masa turistilor", a mai spus Lucian Badircea.

La 3 stele, conceptul de all inclusive are pornire de la 22 de euro / noapte / persoana in statiunile Albena si Nisipurile de Aur. Diferenta intre 3 si 4 stele pe acest concept consta in faptul ca produsele nu se servesc in toate locatiile disponibile ale hotelului, precum pool bar sau beach bar, iar mesele nu sunt atat de diversificate si pe tematici.

Pe destinatia Turcia, preturile sunt sensibil mai mari pentru ca aici este inclus si transportul cu avionul fiind vorba de charter si de transfer de la aeroport la hotel si inapoi.

Astfel ca, la un hotel de 5 stele in Antalya, veti plati 75 de euro de persoana / noapte. In servicii sunt incluse, spre deosebire de Bulgaria sau Romania, si un mic dejun tarziu sau cina tarzie, posibilitatea unei cine gratuite in restaurantele a la carte, iar diversificarea felurilor de mancare dar si calitatea acestora sunt mult mai bune.

Mai mult, si ora de servire a bauturilor gratuite este ceva mai inaintata: pana la orele 24:00, fata de Romania sau Bulgaria, unde gratuitatea se incheie la orele 23:00. De asemenea, ora pana la care se servesc bauturile la pool bar este de 18:00, nu 17:00, cum este in restul tarilor.

Pentru ultra all inclusive in Turcia, trebuie sa tineti cont de faptul ca aici, ca si in Bulgaria, acest lucru inseamna ca sunt gratuite bauturile de import, iar in unele cazuri, acestea sunt oferite non-stop.

In plus, unele pool baruri sunt deschise pina la orele 24:00, iar unele hoteluri ofera gratuit si posibilitatea de a petrece timp intr-o cafenea cu narghilea. Pretul pentru toate aceste servicii porneste de la 80 de euro/ noapte/ persoana.

La 4 stele in Antalya, serviciile all inclusive costa minim 60 de euro, iar unele hoteluri pun la bataie si sauna sau baie turceasca gratuit sau posibilitatea de a va bucura de o supa de noapte intre orele 23:00 si 24:00.

Si daca in unele hoteluri bulgaresti de 4 sau de 5 stele turistii pot gasi snack baruri unde sa deguste dupa amiaza burgeri, sandwich-uri, produse de patiserie sau inghetata, in cele turcesti, acestia se pot delecta cu gozleme (patiserie traditionala turceasca).

La hotelurile de 3 stele din Turcia, cazarea all inclusive porneste de la aproape 50 de euro/ noapte/ persoana.

Pentru destinatia Grecia, desi all inclusive-ul nu este specific pentru serviciile grecesti, exista si hoteluri din statiunile cunoscute care ofera asa ceva.

Spre exemplu, in Halkidiki, all inclusive la 5 stele costa 72 euro/ noapte/ persoana. Serviciile si posibilitatile nu sunt la fel de spectaculoase si diversificate precum in celelalte tari analizate.

La capitolul bauturi veti descoperi ca in all inclusive sunt incluse si bauturile de import, ceea ce in restul hotelurilor nu se gaseste decat la ultra all inclusive.

"Aici aveti la dispozitie prosoape, sezlonguri si umbrela gratuite, atat pe plaja privata, cat si la piscina. Iar numarul cinelor tematice tematice variaza de la una pe saptamana pana la 3, iar de obicei se pot intalni mese cu specific pescaresc sau italian", adauga reprezentantii touroperatorului.

Pe Riviera Olimpului, la 5 stele, toate aceste servicii pornesc de la 80 de euro / noapte / persoana.

La 4 stele in Halkidiki, all inclusive porneste de la 56 de euro / noapte / persoana, in timp ce in Thassos, pretul de pornire este de 65 - 68 de euro / noapte/ persoana.

Aici sunt incluse o cina la taverna a la carte de pe plaja a hotelului, dar cu rezervare prealabila, in timp ce pentru turistii care stau in apartamentele de lux care au si piscina privata, exista restaurante a la carte unde pot servi cina in fiecare seara.

Pentru cazarea la 3 stele, all inclusive-ul grecesc are pornire de la 40 de euro/ noapte / persoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#cazare Mamaia, #cazare Bulgaria, #all inclusive Turcia , #hoteluri