Hotelierii din Mamaia vor ca plajele sa fie administrate de autoritatile locale

Luni, 09 Iunie 2008, ora 16:35
1192 citiri
Hotelierii din Mamaia vor ca plajele sa fie administrate de autoritatile locale

Hotelierii din statiunea Mamaia, dar si din sudul litoralului, vor ca plajele sa treaca in administrarea autoritatilor locale constantene, care sa infiinteze o societate pentru intretinerea acestora, urmand ca portiuni de plaja sa fie inchiriate spre folosinta hotelierilor.

In prezent, toate plajele de pe litoral sunt inchiriate de catre Directia Apelor Dobrogea Litoral Constanta, prin licitatie publica, mai multor operatori, cu care a incheiat contracte pe o perioada de zece ani si care pot fi reziliate in cazul nerespectarii clauzelor, informeaza NewsIn.

Reprezentantii Asociatiei Patronale din Mamaia si ai Asociatiei Litoral au declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca, in urma discutiilor avute in ultima Adunare Generala, au ajuns la concluzia ca cel mai indicat ar fi ca plajele sa treaca in administrarea consiliilor locale.

"Nu ne intereseaza titlul de proprietate. Administrarea plajelor trebuie sa treaca la Consiliul Local, care intentioneaza, impreuna cu Primaria, sa isi creeze o societate pentru intretinerea acestor plaje, urmand ca portiuni sa fie inchiriate spre folosinta hotelierilor", a declarat Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.

El a afirmat ca turistii ar beneficia in acest fel de conditii mult mai bune.

"Societatea s-ar putea ocupa de curatenia pe plaje, iar hotelierii ar putea achita contravaloarea serviciilor prestate si astfel putem sti ca pentru urmatorii ani putem face contracte cu tour-operatorii, iar fiecare turist va gasi tot ceea ce are nevoie pe plaja pentru a sta confortabil", a mai spus Bucovala.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia a mai afirmat ca DADL Constanta nu poate administra corespunzator plajele si, desi a fost aprobat in Consiliul Local Constanta un plan urbanistic zonal pentru statiunea Mamaia, care prevede reducerea numarului de beach-baruri de pe plaje la 26, pe plaja apar tot felul de constructii.

"Constructiile apar pe plaje si nici nu stim ce sunt", a spus el.

Bucovala a precizat ca, in prezent, la Camera Deputatilor se afla o lege care, daca va fi aprobata, ar putea reglementa situatia plajelor.

La randul sau, presedintele Asociatiei Litoral, Corina Martin, a declarat ca, desi sezonul estival a inceput de la 1 Mai si chiar din aprilie, plajele nu sunt amenajate si ca DADL nu se implica, eventual prin rezilierea contractelor cu operatorii care nu-si respecta angajamentele.

"Nici in prezent nu sunt gata. DADL nu se implica in turismul romanesc decat politic", a afirmat Corina Martin, acelasi lucru fiind sustinut si de Nicolae Bucovala, care a afirmat ca "Asociatia Patronala Mamaia nu face politica si este interesata doar de recuperarea investitiilor".

Tot luni, in statiunea Mamaia, primarul municipiului Constanta, Radu Mazare a organizat o intalnire cu presa, in zona unei constructii ilegale de pe plaja.

El a anuntat ca a trimis o scrisoare deschisa premierului Calin Popescu Tariceanu prin care solicita demiterea conducerii DADL Constanta si cere respectarea legii privind constructiile abuzive.

In luna martie, Consiliul Local Constanta a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru statiunea Mamaia, care prevedea ca beach-barurile ilegale vor fi demolate pana in data de 15 mai.

Primarul Radu Mazare a cerut, in mai multe randuri, demiterea sefului DADL, pentru nepunerea in aplicare a planului urbanistic zonal.

La randul sau, seful Directiei Apelor Dobrogea Litoral Constanta, Gheorghe Babu, a declarat ca nu poate demola barurile construite ilegal pe plajele de pe litoral decat pe cale amiabila cu proprietarii si ca exista o situatie de conflict intre prevederile legii si hotararea de Consiliu Local Constanta, care prevede demolarea constructiilor ilegale din Mamaia.

Reprezentantii Asociatiei Litoral au mai declarat, luni, ca se opun cu vehementa construirii unui combinat siderurgic in zona Agigea, locatie care ar putea fi aleasa de Voestalpine pentru o investitie de 5 miliarde de euro.

Ei spun ca acesta ar putea fi construit oriunde pe canalul Dunare Marea Neagra, dar nu in zona Agigea, unde ar putea impiedica bunul mers al turismului si s-au declarat de acord cu ideea conducerii Consiliului Judetean de a organiza un referendum in acest sens.

Reprezentanti ai companiei austriece Voestalpine s-au intalnit recent cu reprezentanti ai ARIS pentru una din ultimele runde de negocieri privind constructia unui combinat siderurgic la Marea Neagra, ultima runda fiind programata pe 12 iunie.

In ceea ce priveste locatia, din cauza transportului materiilor prime pe Dunare, a ramas Agigea, in cazul in care Romania va fi destinatia investitiei.

Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Pe măsură ce se apropie sezonul estival, este timpul să te pregătești pentru respectarea regulilor esențiale ale etichetei la plajă. Spațiul personal: Încearcă să-l respecți Julie...
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
#plaja, #Mamaia, #administra, #autoritate, #locala, #hotelier , #stiri Mamaia