Ciolacu pregateste o lege speciala pentru cazurile de disparitie: Am luat si din practica europeana, si din SUA

Marti, 30 Iulie 2019, ora 13:59
7737 citiri
Ciolacu pregateste o lege speciala pentru cazurile de disparitie: Am luat si din practica europeana, si din SUA
Foto: Facebook/Ion Marcel Ciolacu

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a anuntat, marti la amiaza, ca PSD va depune un proiect de lege pentru cazurile de disparitie.

Acesta a transmis ca marti dimineata a consultat, impreuna cu vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Moldovan, legislatia din alte tari europene si din America referitoare la cazurile de disparitie.

"Azi (marti - n.red.) am stat cu vicepresedintele Carmen Moldovan, am luat si din practica europeana si din SUA, multe state au legi speciale in cazul disparitiilor. Dansa face o documentare si o sa venim cu un proiect de lege", a spus Ciolacu.

Seful Camerei Deputatilor a amintit ca sambata a propus infiintarea unei comisii speciale urmand sa discute cu liderii politici din Parlament, "facand o invitatie de a intra intr-o normalitate si de a nu iesi cu declaratii publice dupa o asemenea drama".

"In zilele urmatoare, au fost foarte multe declaratii politice, in declaratia de ieri am spus ca prioritatea in momentul acesta este raportul de la Ministerul Public si Ministerul de Interne si, nu in ultimul rand, ce au constatat cei din comisia de lucru constituita la nivelul premierului si coordonata de Arafat", a mentionat Ciolacu.

El a precizat ca prioritatea Parlamentului este de a interveni in procedurile institutionale care sunt create pentru "a ne apara si de a preveni".

Presedintele Camerei Deputatilor a laudat activitatea comisiei conduse de Raed Arafat si a atacat inca o data Guvernul Ciolos.

"Acest grup si comisie de lucru este cea mai eficienta, mai ales ca e condusa de un om cu experienta lui Arafat. Daca premierul considera oportun, va da OUG care va duce la sesiune extraordinara.

Am luat act de declaratiile liderului USR. Nu am inteles care dintre camere este chemata in sesiune extraordinara, nu cred ca o convocare a Camerei Deputatilor rezolova ceva. Am vazut si primul punct in care se cere anularea recursului compensatoriu.

Daca imi aduc aminte, a fost propus de ministrul Pruna, in timpul Guvernului Ciolos, in urma deciziilor CEDO. Daca Parlamentul gaseste oportuna desfiintarea recursului compensatoriu, asa o sa fie", a incheiat el.

Citeste mai multe informatii despre cazul Caracal:

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#CIolacu lege disparitii, #lege disparitii crime Caracal , #presedinte Camera Deputatilor