Ciolacu: Propun desfiintarea Comisiei Iordache. Modificarea Codurilor sa se faca in Comisia Juridica

Marti, 30 Iulie 2019, ora 15:11
8156 citiri
Ciolacu: Propun desfiintarea Comisiei Iordache. Modificarea Codurilor sa se faca in Comisia Juridica
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Arhiva Hepta.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, va propune desfiintarea comisiei speciale pentru modificarea Legilor Justitiei, condusa de colegul sau Florin Iordache, deuptat PSD de Caracal.

El a adaugat ca transpunerea deciziei CCR privind Codurile Penale se va face in Comisia Juridica a Parlamentului.

"Am luat act ieri (luni-n.red.) de decizia CCR. Mai mult ca sigur, am anuntat deja ca o sa avem o noua abordare.

In primul rand, o sa propun colegilor mei desfiintarea Comisiei Iordache sau comisia speciala care s-a ocupat de modificarile de justitie, a codurilor penale, a codurilor de procedura penala.

Ele o sa intre intr-un parcurs parlamentar normal. In primul rand la Senat, ca si prima Camera sesizata, in comisiile juridice.

Se pare ca functionalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorita, dimpotriva ea a avut un impact public negativ si asupra partidului pe care il reprezint, dar si asupra institutiei Parlamentul Romaniei.

O sa avem o abordare, in primul rand, prioritatile fiind deciziile neconstitutionale deja declarate de catre CCR si pe urma o sa vedem daca este oportuna o alta modificare atat la Codurile Penale, cat si la Codurile de Procedura Penala", a declarat Marcel Ciolacu, in Parlament.

Presedintele Camerei Deputatilor a adaugat ca transpunerea deciziei CCR privind Codurile Penale se va face in logica Parlamentului, in cadrul Comisiei Juridice.

De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat ca raportul Parchetului si MAI privind gestionarea situatiei de la Caracal reprezinta o prioritate.

"In cursul zilei de sambata, eu am propus infiintarea unei comisii speciale urmand sa discut cu toti liderii politici din Parlament, din Camera Deputatilor mai exact, facand astfel o invitatie de a intra intr-o institutional intr-o normalitate si de a nu iesi cu declaratii publice dupa o asemenea drama ca cea de la Caracal.

In zilele urmatoare, au fost foarte multe declaratii politice si ale multor lideri politici, in declaratia de ieri am spus ca prioritatea in momentul acesta este totusi raportul de la Ministerul Public, cat si de la Ministerul de Interne si nu in ultimul rand ce au constatat cei din comisia de lucru constituita la nivelul primului ministru si coordonata de catre domnul Arafat.

Din punctul meu de vedere, prioritatea Parlamentului este de a interveni in procedurile institutionale care sunt create pentru a ne apara, a interveni intr-un mod eficient si direct si in timp real si nu in ultimul rand de a preveni", a subliniat Ciolacu.

Modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala au fost declarate de CCR neconstitutionale in ansamblul lor. Astfel, procesul de revizuire a Codurilor Penale va trebui reluat.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ciolacu desfiintare comisie Iordache , #presedinte Camera Deputatilor