Marcel Ciolacu: Nu cred ca vor fi alegeri anticipate, pentru ca nu exista o criza politica in Romania

Vineri, 10 Ianuarie 2020, ora 15:15
3397 citiri
Marcel Ciolacu: Nu cred ca vor fi alegeri anticipate, pentru ca nu exista o criza politica in Romania
Foto: Facebook/Ion Marcel Ciolacu

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, sustine ca actualul guvern nu are performanta, iar pentru ca presedintele Klaus Iohannis sa "scape" de acesta, declanseaza alegerile anticipate. Ciolacu crede insa ca astfel de alegeri nu vor avea loc, deoarece in Romania nu exista o criza politica.

"Domnul Ludovic Orban presupun ca a declarat acelasi lucru pe care l-a declarat si presedintele Romaniei. Am constatat si eu ieri intentia presedintelui Romaniei de a scapa de acest guvern. Cu adevarat, nu putea sa spuna ca nu are performanta si ca duce PNL si compromite asumarea de catre presedinte a acestui guvern.

Nu cred ca vor fi alegeri anticipate, am vazut ce a zis domnul Orban ca vor fi alegeri anticipate odata cu localele. Eu stiu ca legile unei tari nu sunt facultative, nu sunt numai pentru anumite categorii sociale sau numai pentru anumite partide politice, eu stiu ca recomandarile europene si ne referim la recomandarile Comisiei de la Venetia, unde PSD a facut anumite greseli si interpretari la aceste recomandari, ar trebui luate in serios. Nu traim numai in Romania, traim in Europa si trebuie sa tinem cont si de legile europene", a declarat Ciolacu, vineri, la Braila.

Liderul social-democrat a explicat motivele pentru care nu vor putea avea loc alegeri anticipate in Romania.

"Nu cred ca vor fi alegeri anticipate din mai multe motive. In primul rand, nu exista o criza politica in Romania. Avem un guvern, minoritar, e adevarat, nu este prima oara cand avem un astfel de guvern. Avem un presedinte nou ales, un parlament functional.

Nu vad unde este o criza si daca tin cont de contextul international incerc sa inteleg cine isi asuma o criza in Romania in acest context extern", a declarat Ciolacu.

Intrebat ce rost mai are, in aceste conditii, motiunea pe care intentioneaza sa o depuna PSD in Parlament, Ciolacu a declarat ca, daca aceasta va trece, presedintele trebuie sa numeasca un nou guvern sustinut de noua majoritate care va fi creata.

"Motiunea inseamna in felul urmator: conform Constitutiei, avem acest drept. Sper sa gasim tema si formatiunile politice care au dat votul acestui guvern sa inteleaga si sa vina alaturi de noi. Daca motiunea trece, pasii constitutionali sunt consultari cu presedintele Romaniei si crearea unei noi majoritati, lucruri pe care eu si colegii mei nu il excludem. Presedintele Romaniei trebuie sa ia act, in cazul crearii unei alte majoritati, si sa desemneze un prim ministru din cadrul acestei majoritati", a precizat Ciolacu.

Presedintele interimar al PSD a mai spus ca va incepe adunarea de semnaturi pentru sustinerea motiunii, din cadrul grupurilor parlamentare ale PSD din Camera Deputatilor si Senat.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marcel Ciolacu anticipate Romania, #alegeri anticipate Romania , #presedinte PSD