Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Votul pentru investirea Guvernului Orban 2 va fi amanat. PSD anunta oficial ca boicoteaza sedinta

Miercuri, 19 Februarie 2020, ora 20:58
6528 citiri
Votul pentru investirea Guvernului Orban 2 va fi amanat. PSD anunta oficial ca boicoteaza sedinta
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

PSD va boicota luni votul pentru investirea Guvernului, fapt ce va duce la reprogramarea sedintei, a anuntat miercuri Marcel Ciolacu, dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului.

Parlamentarii PSD vor fi in Parlament, dar la grupurile de la Senat si de la Camera Deputatilor, astfel ca nu vor fi in sala si nu vor asigura cvorum. Si ALDE, UDMR si Pro Romania este posibil sa boicoteze sedinta de luni.

"Luni vom fi prezenti cu totii la grupurile parlamentare si nu vom participa la votul de investire a dlui premier desemnat Ludovic Orban. Asteptam raspunsul CCR daca e constitutional ca acelasi premier demis, ramas interimar, sa fie iar desemnat.

In acest moment am respectat regulamentul, am programat votul, asteptam decizia CCR, pe urma vom lua o hotarare pentru pasul urmator", a declarat Ciolacu in fata jurnalistilor.

Intrebat daca a vorbit cu Iohannis zilele acestea, el a raspuns negativ.

"Nu am discutat cu dl Iohannis nici telefonic, nici intr-un fel. E a treia oara cand sunt intrebat. As fi fost onorat, dar nu am fost", a spus Ciolacu.

Curtea Constitutionala discuta chiar luni sesizarea conflictului intre presedintele Klaus Iohannis si Parlament privind desemnarea pentru a doua oara a lui Ludovic Orban in functia de premier. Ramane de vazut ce va face PSD in cazul in care decizia Curtii nu le este favorabila si vine inainte de votul de investitura.

PSD nu s-a hotarat daca respinge sau modifica OUG anticipatelor

Amanarea votului de investitura risca sa puna in pericol posibilitatea organizarii alegerilor anticipate, intervalul pentru dizolvarea Parlamentului, de la demiterea guvernului, fiind de 60 de zile.

Insa, in functie de deciziile viitoare ale PSD, anticipatele inca se pot intampla. Legat de ordonanta de urgenta pentru modificarea legislatiei electorale, daca la pranz Ciolacu spunea ca va fi respinsa in Camera Deputatilor asa cum s-a intamplat si in Senat, dupa CEx liderul PSD a spus ca vor avea loc negocieri cu celelalte formatiuni politice, pentru a decide daca vor fi votate modificari sau daca totusi o vor respinge.

"Nu am nicio problema sa dublam numarul de parlamentari din diaspora. Nu trebuie sa taiem elanul romanilor care au plecat, niciunul nu a plecat de bine. Chiar daca au plecat, romanii vor sa se implice in viata din Romania.

Am vazut cu totii cat de elegant si modern s-a votat la europarlamentare si prezidentiale, deci trei zile sunt suficiente sa ne incadram. S-a dovedit ca se poate", a mai spus Ciolacu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ciolacu PSD boicot Orban investitura , #presedinte PSD