Rezultatul alegerilor FRF, barometru politic

Sambata, 28 Aprilie 2018, ora 08:17
5150 citiri
Rezultatul alegerilor FRF, barometru politic

Desi n-ar fi trebuit sa fie asa, astazi e un fapt comun ca alegerile din fotbal au fost politizate. Confruntarea dintre domnii Razvan Burleanu si Ionut Lupescu a trezit interesul major al liderilor politici.

Atat presedintele PSD, Liviu Dragnea, cat si presedintele PNL, Ludovic Orban, l-au sprijinit pe Ionut Lupescu, fosta glorie a fotbalului.

Sustinerea politica nu i-a folosit acestuia, Lupescu pierzand in fata lui Razvan Burleanu, un birocrat care a castigat primul mandat la conducerea FRF profitand de condamnarea lui Gica Popescu si retragerea acestuia din cursa.

Ionut Lupescu a pornit din pozitia de favorit, el fiind sprijinit de reprezentantii generatiei de aur cum ar fi Gheorghe Hagi, Gica Popescu, Florin Prunea. Ionut Lupescu, multa vreme angajat la UEFA, a fost si preferatul unei mari parti a opiniei publice, fiind mult mai cunoscut ca Razvan Burleanu, acesta fiind dezavantajat si de rezultatele mediocre ale echipei nationale de fotbal, care nu a reusit sa se califice la Campionatul Mondial din vara acestui an care se va desfasura in Rusia.

Razvan Burleanu e pentru Dragnea un reprezentant al "statului paralel"

Implicarea politica a fost mult mai mare decat a parut la prima vedere. Mai multe inregistrari publicate de Gazeta Sporturilor arata ca umbra lui Liviu Dragnea a fost prezenta in sedinte de "organizare" ale campaniei conduse de Razvan Burleanu.

Razvan Burleanu l-a invins pe Ionut Lupescu, favoritul lui Liviu Dragnea in lupta pentru presedintia FRF - Foto: Hepta.ro

Presedintele PSD il vede pe fostul si actualul sef al FRF ca pe un "reprezentant al statului paralel", in presa existand mai multe referiri la faptul ca domnul Burleanu a fost sustinut, cel putin in ce priveste prima candidatura, de reprezentanti ai serviciilor de informatii.

"Poate dupa aceste alegeri (de la FRF - n.red.) discutam si despre implicarea unor institutii in vechile alegeri de la federatie", a declarat Liviu Dragnea reporterilor prezenti la Camera Deputatilor, facand o referire stravezie la presupusele relatii dintre Razvan Burleanu si reprezentanti ai SRI.

Tinand cont de conflictul deschis care se poarta in aceste zile intre Liviu Dragnea si fostul director al SRI, George Maior, nu trebuie sa mire pe nimeni dezamagirea sefului PSD fata de rezultatele alegerilor de la FRF, acesta acuzand faptul ca votul nu a fost reprezentativ, Razvan Burleanu fiind ales "de liga feminina si futsal" (campionatul de fotbal in sala - n.red.).

Aceasta "explicatie" a fost promovata in spatiul public si de marele antrenor Mircea Lucescu, desi nu e adevarata. Razvan Burleanu ar fi iesit castigator si fara voturile celor doua organizatii fotbalistice.

Presedintele PSD s-a implicat personal in campania lui Ionut Lupescu

In acest context, implicarea lui Liviu Dragnea in alegerile de la FRF a fost una personala, vazuta ca un razboi cu "statul paralel", sursa tuturor relelor din societate, conform acestuia.

Liviu Dragnea s-a implicat activ in sustinerea lui Ionut Lupescu, discutand cu liderii PSD din teritoriu. Campania lui nu a avut efect - Foto: Hepta.ro

"Eu am vorbit in ultima perioada cu toti colegii mei din administratia locala, care sunt la fel de deschisi si de dispusi sa se implice in acest fenomen. Toata lumea asteapta o abordare noua, o abordare pragmatica si eficienta! Exista o deschidere foarte mare de la Parlament, de la Guvern si de la autoritatile locale pentru a scapa odata de rusinea asta cand mergem la competitii internationale si ne intoarcem cu capetele plecate", a declarat Liviu Dragnea in interviul acordat Gazetei Sporturilor cu doua zile inainte de alegerile FRF, raspunzand la intrebarea daca proiectul pe care i l-a prezentat Ionut Lupescu l-a convins.

Din acest raspuns se observa faptul ca presedintele PSD s-a implicat direct in alegeri, "am vorbit cu toti colegii mei din administratia locala". Asta inseamna ca mesajul de sustinere a fost transmis de liderul PSD, in cele mai multe cazuri personal, catre liderii locali ai partidului.

Si, atunci, ce s-a intamplat? De ce baronii locali nu au reactionat la ordinul venit de la centru?

Disidentii din PSD s-au coalizat impotriva presedintelui

Miza alegerilor de la federatie a fost extrem de mare din perspectiva liderului PSD, dar ceva a mers prost. Impotriva lui s-au coalizat toti baronii PSD nemultumiti de conducerea autoritara a lui Liviu Dragnea.

Multe Asociatii Judetene de Fotbal controlate de disidenti PSD, cum ar fi Timis, Braila, Iasi, au votat cu Razvan Burleanu, conform unor surse din FRF. La fel si cei din judete precum Giurgiu sau Dambovita, unde domnii Badalau si Tutuianu au o mare influenta.

Reactia de dezamagire a presedintelui PSD dupa aflarea rezultatelor are o mai mare legatura, in opinia mea, cu "sentimentul de tradare" resimtit fata de colegii de partid decat cu faptul ca Ionut Lupescu a fost invins fara drept de apel de Razvan Burleanu.

De fapt, alegerile de la FRF reprezinta si o radiografie a relatiilor de putere din interiorul PSD, aratand ca autoritatea liderului se deterioreaza, confirmand tendinta de la nivel national.

Trebuie amintit ca Ionut Lupescu a fost sustinut si de catre Ludovic Orban, presedintele PNL, mai multe asociatii de fotbal din tara sprijinite financiar de primari liberali au primit indicatii pe linie de partid sa voteze pentru fostul mare fotbalist, dar acestea nu au fost urmate de conducatorii asociatiilor.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Dragnea Lupescu alegeri FRF, #Dragnea sustinere Lupescu, #Dragnea baroni PSD, #Dragnea implicare alegeri PSD , #presedinte PSD
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Las sa mai fie Burleanu inca 4 ani! Doar ne-a adus multe succesuri!