Ministrul de Interne, dupa ce seful DSU a anuntat ca nu demisioneaza: Nu este domnul Arafat centrul Universului

Luni, 09 Decembrie 2019, ora 18:27
9263 citiri
Ministrul de Interne, dupa ce seful DSU a anuntat ca nu demisioneaza: Nu este domnul Arafat centrul Universului
Foto: Facebook Marcel Vela

Ministrul de Interne Marcel Vela a comentat luni, la sediul MAI, declaratiile sefului DSU Raed Arafat referitoare la plecarea din functie si la presiunile care il vizeaza, spunand ca "nu este domnul Arafat centrul Universului", ca salvarea nu o face Raed Arafat cand se intampla ceva, ci o fac profesionistii din DSU. De asemenea, solicitat sa comenteze anuntul lui Arafat potrivit caruia ia in calcul plecarea din tara, a invocat principiul liberei circulatii, pe care il respecta.

"Nu este vorba de o persoana in sine, ca vad ca se polarizeaza, se fac discutii, estimari, pronosticuri, cu privire la a fi sau a nu fi Arafat in continuare in fruntea Departamentului pentru Situatii de Urgenta. Noi evaluam intreaga activitate, intregul departament, intregul Inspectorat General si aceasta evaluare este la baza unor decizii care pot sa-l implice, evident, si pe domnul Arafat.

Dar nu este domnul Arafat centrul Universului si pe dansul noi acum avem o analiza personala. Intreaga activitate a Departamentului este importanta pentru Romania, salvarea nu o face domnul Arafat cand se intampla ceva, o fac profesionistii din Departament - de la pompieri, de la salvatori, de la SMURD, de la toti cei care se implica - si eu nu cred ca Romania si Departamentul stau intr-o persoana, la fel cum Ministerul nu sta intr-un politician care vine si pleaca din acest minister", a declarat ministrul de Interne.

"Sunt liberal si respect opiniile tuturor referitoare la libera circulatie", a replicat Vela, cand i s-a spus ca Raed Arafat a invocat inclusiv posibilitatea de a pleca din tara.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat duminica seara, la Antena 3, ca nu demisioneaza si ca poate fi demis daca asta se doreste. el a spus ca poate reveni la UPU Targu Mures, tot asa cum ar putea pleca din tara.

"Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez. Daca sunt demis, e dreptul oricui sa faca asta, sa ma demita daca vor. Ce consider dupa tot ce s-a intamplat in ultima perioada este ca atacurile sunt intensificate, pentru ca atacurile sunt de foarte mult, cu mesaje prestabilite. Mesaje coordonate precum "de prea mult timp este, a imbatranit, sa vina tinerii" sau "a facut ceva bun, a facut SMURD-ul, dar acum nu mai stie, trebuie sa plece" au fost mesaje prin social media. Apoi s-au intensificat dupa aparitia faimosului film inainte de comemorarea de la Colectiv, pe care cineva l-a avut si l-a dat abia atunci", a declarat Arafat.

El a precizat ca sunt destule oportunitati in alta parte, unde nu il considera batran.

"Si sunt convins ca in secunda in care zic: "Sunt liber", o sa vina si altele. Varianta a treia ar fi sa stau la UPU Targu Mures, dar dupa o luna, doua o sa ma toace. Probabil ca asta o voi face dupa ce se decide, plecarea din tara. Nu exista alta alternativa. Eu nu accept pozitii date, la nivel statal. Nu negociez pozitii. Daca este sa ma duc afara, ma duc pe efort propriu", precizat Raed Arafat.

Autor:

News.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marcel Vela Arafat centrul Universului, #Vela demisie Arafat , #ministru de Interne