Biografia autorizata a lui Thatcher dezvaluie viata amoroasa a "Doamnei de fier"

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 11:36
7522 citiri
Biografia autorizata a lui Thatcher dezvaluie viata amoroasa a "Doamnei de fier"

Un volum de memorii care va aparea marti pe piata, Not for Turning, semnat de jurnalistul Charles Moore, de la Daily Telegraph, face cunoscuta o fata nestiuta a lui Margaret Thatcher.

In paginile volumului pe care fosta Doamna de Fier a refuzat sa il citeasca, dorind ca acesta sa fie publicat dupa moartea sa, se vorbeste despre viata sa amoroasa, anii sai de tinerete, ascensiunea catre Downing Street, ajungand pana in 1982, dupa razboiul din Insulele Falkland.

In redactarea cartii, autorul, care a avut ocazia in nenumarate randuri sa o intervieveze pe Margaret Thatcher, a avut la dispozitie si aproximativ 150 de scrisori adresate de aceasta surorii sale, Muriel, in anii '40 si '50, relateaza The Telegraph. In plus, exista marturii ale familiei si prietenilor, ba chiar si ale fostilor colegi, multi dintre ei vorbind in premiera.

Din toate aceste marturii reiese ca tanara era extrem de ambitioasa, cocheta, pasionala, avand, in tinerete, relatii "complicate" cu barbatii, despre care nu a mai pomenit niciodata pe parcursul vietii.

Astfel, este portretizat primul iubit al lui Thatcher, nascuta Roberts, fiind vorba despre Tony Bray, un cadet intalnit la Oxford, despre care insasi Margaret admite ca arata ciudat. Pe parcursul vietii, barbatul, acum cu sanatatea subrezita si aflat la azil, s-a intalnit cu Margaret de mai multe ori, insa, in cele din urma, s-a casatorit cu o femeie care i-a ramas alaturi timp de 50 de ani, fiind clar pentru el ca tanara avea vederi diferite de ale sale.

Este pomenit si William Cullen, un agricultor de origine scotiana intalnit in 1949, in timp ce ea era candidata a Partidului Conservator in circumscriptia Dartford. Insa, in mod inexplicabil, Margaret si-a incurajat sora sa aiba o relatie cu acesta, cei doi casatorindu-se in final.

In carte se mentioneaza insa ca Margaret se gandea la o casatorie cu Willie, insa avea un presentiment ca aceasta nu avea cum sa functioneze, temperamentul ei si intelectul nelasand-o sa fie fericita doar ca sotie de fermier. Prin urmare, l-a impins delicat in bratele surorii sale.

In volum, a carui continuare, Herself Alone este aproape finalizata, apare si cel care avea sa-i fie sot, Denis Thatcher. Acesta este descris ca "avand un apartament la Londra, in varsta de aproximativ 36 de ani, plin de bani, nu o creatura foarte atractiva, foarte rezervat, dar destul de amabil".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Margaret Thatcher memorii, #biografie Margaret Thatcher lansare, #Not for Turning Margaret Thatcher, #viata amoroasa Thatcher Charles Moore , #murit