Ziare.com

Grapini neaga existenta de probleme la Targul de Turism de la Viena

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 15:25

   

Grapini neaga existenta de probleme la Targul de Turism de la Viena
Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a transmis, vineri, o scrisoare deschisa primarului orasului Sibiu, Klaus Iohannis, in care precizeaza ca institutia pe care o conduce a aprobat alocarea sumelor necesare pentru construirea standului Romaniei la Targul de Turism de la Viena.

"Nu a taiat ministrul banii pentru standul Romaniei, ci a aprobat devizul in aceeasi zi, cand a primit documentatia, ca sa se poata construi standul. Nu a fost niciun pericol sa nu se plateasca standul si nu am primit niciun 'cadou' de la austrieci, deoarece devizul a fost semnat inainte de inceperea constructiei. Nu se putea construi un alt tip de stand (decat cel standard) deoarece pe proiecte europene procedura de licitatie dureaza cateva luni. De altfel, in 3 ianuarie 2013, anuntul a fost pus pe site, dar nu s-a inscris nimeni", declara Maria Grapini in scrisoarea deschisa, transmisa, vineri, de ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism.

Primarul Klaus Iohannis a declarat, joi, ca Ministerul a decis sistarea fondurilor pentru construirea standului national la Targul de Turism de la Viena, in conditiile in care Romania a avut statutul de partener.

Klaus Iohannis o ataca pe Maria Grapini

Maria Grapini a adaugat, in scrisoarea deschisa adresata primarului Sibiului, ca nu a aprobat plata materialelor promotionale.

"Eu am taiat din deviz doar aberantele obiecte 'promotionale': rucsacuri, cantare, tricouri, care ar fi fost cumparate din China pentru a promova un stand al Romaniei. Firmele participante au stiut ca procedura este intarziata si ca standul va fi standard, nu de ministrul numit de doua saptamani, ci de functionarii neclintiti de ani de zile din Departamentele de Turism", precizeaza Maria Grapini.

Targul de Turism de la Viena s-a desfasurat in perioada 10-13 ianuarie 2013, iar Romania si Austria au fost tari partenere.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1862 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor