Aberatia zilei: Intre lumi paralele - Grapini il calca in picioare pe Plesu

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 11:36
12138 citiri
Aberatia zilei: Intre lumi paralele - Grapini il calca in picioare pe Plesu
Foto: Facebook / Maria Grapini

Fara sa se rusineze de glumele care se fac frecvent pe seama ei din cauza greselilor de exprimare, Mariei Grapini sare la gatul filosofului Andrei Plesu dupa ce acesta a mentionat-o pe o lista cu cetateni care n-ar trebui sa fie prezenti pe scena publica.

"Eu am scris 4 carti, dar dvs n-ati facut nimic! Ati sadit un pom, ati facut o fantana?", ii cere socoteala Grapini lui Plesu.

Reactiile furibunde ale europarlamentarului au fost generate de un articol critic publicat, marti, pe site-ul Adevarul sub semnatura lui Andrei Plesu, in care Grapini se afla in compania unor nume mari, printre care Tariceanu, Iliescu, Basescu si Iohannis: "Intr-o tara normala, n-ar fi trebuit sa auzim niciodata de personaje ca Maria Grapini, Cristiana Anghel, Mirel Palada, Ninel Peia, Olguta Vasilescu, Gheorghe Funar si multi, multi altii din aceeasi faina, n-ar fi trebuit sa avem un veleitar tomnatic pe locul 2 in stat, n-ar fi trebuit sa avem la Presedintie trei specii diferite de fudulie: 'sunt lider regional si Havel local', 'sunt cel mai bun capitan, presedinte, prim-ministru', 'sunt ditamai presedintele si vreau sa mi se duca paltonul si sa fac mici concedii private in marginea vizitelor oficiale'".

Dupa aparitia articolului care a fost foarte apreciat de internauti, Maria Grapini decide sa reactioneze, jignindu-l pe Andrei Plesu si dand verdicte de competenta.

"Sunteti un frustrat domnule Plesu. Ati fost in vreo trei guverne ministru, ati fost mare consilier prezidential si nu ati facut NIMIC. Absolut NIMIC! Criticati pe altii care lasa ceva in urma lor, prin munca lor; pe cei care s-au implicat in proiecte sociale, educationale, culturale.

Puteti spune cand ati ajutat un tanar talentat, un copil bolnav, un batran? Puteti spune daca ati sadit un pom, ati facut o fantana, ati ajutat la constructia unei case mistuita de flacari, ati creat un loc de munca? Sau, sa revenim la sfera dumneavoastra intelectuala - ati sustinut editarea uni (sic!) tanar scriitor? Va considerati mai presus de altii si cu aerul unui om plin de el (aveti si unde pune, daca ne uitam la gabarit) persiflati pe toata lumea!", a postat Maria Grapini pe Facebook.

Si nu s-a rezumat la atat. Maria Grapini a explicat pentru agentia News.ro ca si-a permis sa il infrunte pe Andrei Plesu, pentru ca el sta intr-un turn de fildes si nu face altceva decat sa "scrie bine", in timp ce ea a facut mult mai multe la viata ei, fiind o "intelectuala educata".

"Romania nu are nevoie de intelectuali infatuati si umflati, ci are nevoie de intelectuali educati care sa faca ceva (...) Am fost intrebata cum am avut curajul sa il infrunt pe domnul Plesu. Bine, dar cine e domnul Plesu? De ce si-a permis sa vorbeasca despre mine in mai multe randuri spunand ca vai de Romania asta cu oameni ca Grapini? De ce vorbim despre elite in turn de fildes doar pentru ca scriu bine? Bine, dar el stie sa faca ce fac eu? Dumnezeu ne-a lasat cu abilitati si vocatie diferite.

Asa cum nu stiu eu sa scriu, iata ca am ajuns la cea de-a patra carte. Eu am scris carti, dar el stie sa faca ce fac eu? Eu am facut pentru promovare acei ambasadori cu personalitati (sic!), am dus oameni obisnuiti, dar si oameni de cultura in Parlamentul European si multe altele", a mai spus Grapini, intr-un acces de furie si infatuare, uitand sa mentioneze ca Andrei Plesu nici macar nu s-a pozat in lanul de maci, pe marginea drumului, asa cum a facut ea.

Aberatia zilei: Europarlamentarul care terfeleste limba romana

Am putea rezuma filosofia Mariei Grapini la urmatoarea fraza: "Oricine poate scrie carti, dar 'nu oricine poate face pentru promovare ambasadori cu personalitati'". Si cum sa negi, cand vezi cate carti au scris in inchisoare puscariasii nostri de lux, demonstrand ca in Romania oricine poate publica orice, nu-i mare branza sa fii scriitor? Ce-i aia Minima Moralia? Nici nu-i in limba romana....

Doctorat? Ha! Andrei Plesu n-are decat unul, Florentin Pandele are doua! Si-apoi, se compara diploma de Doctor honoris causa al Universitatii "Albert Ludwig" din Freiburg, obtinuta de Andrei Plesu in 2000, cu diploma obtinuta de Maria Grapini in 1978 la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, Facultatea de Textile, Specializarea "Tehnologia Mecanica a Filarii si Teserii"? Chiar, intrebam si noi: Ati tesut vreodata o cuvertura, domnule Andrei Plesu?

Va laudati ca ati fost discipol al lui Constantin Noica? Ha! Si Maria Grapini are o relatie veche si fructuoasa cu un 'dom' profesor' celebru - Dan Voiculescu, care a ajutat-o sa ajunga europarlamentar pe listele partidului fondat de el. Dvs. de ce n-ati ajuns europarlamentar, domnule Andrei Plesu, de ce v-ati baricadat in turnul de fildes, in loc sa va duceti la Bruxelles sa va sacrificati spre binele tarii pentru cateva mii de euro pe luna?

Muzeul Taranului Roman, New Europe College, Humanitas, Dilema, CNSAS?! Ha!

Dar aplicatie web inventata exclusiv pentru dvs, cum are Maria Grapini Grapinizer-ul pentru grapinizarea textelor, aveti? N-aveti. Si nici fantana n-ati facut. Asa ca scrietz decat despre ce va pricepeti si despre lucruri care ne infrumusetesc viata, nu mai criticatz.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Grapini Plesu carti , #stiri Maria Grapini