Expertii demonteaza ultima strategie a Mariei Sharapova

Vineri, 11 Martie 2016, ora 14:57
7086 citiri
Expertii demonteaza ultima strategie a Mariei Sharapova
Foto: Captura Youtube/ ABC News

Maria Sharapova incearca din rasputeri sa gaseasca o scuza care sa nu ii aduca o suspendare drastica dupa ce a fost depistata dopata in timpul Australian Open.

Ultima strategie a rusoaicei si a echipei din spatele ei vizeaza dozajul de meldonium, despre care sustin ca trebuie sa fie destul de mare pentru a mari intr-adevar performantele celui care il foloseste.

Cel care a lansat pe piata aceasta idee este Johan Eliasch, presedintele companiei Head, singurul sponsor major al Sharapovei care a anuntat ca ramana alaturi de aceasta dupa izbucnirea scandalului de dopaj.

"Maria a luat meldonium intr-un dozaj semnificativ mai mic decat cel necesar pentru a avea un impact asupta performantelor sportive. Substanta ar trebui luata in doze zilnice de 1.000 - 2.000 de miligrame pentru a avea efect dopant", a spus acesta pentru NY Times.

Si avocatul Mariei, John Haggerty, sustine aceasta idee a dozelor mult prea mici pe care le-a luat Sharapova.

Sharapova, prinsa dopata: Avocatul rusoaicei ofera raspunsul la cele mai importante intrebari

Cu toate acestea, expertii Agentiei Mondiale Anti-Doping (WADA) demonteaza aceasta strategie.

"Nici macar unul dintre expertii din intreaga lume, din toate tarile si din toate sporturile, nu a recomandat introducerea unui nivel al dozajului pentru acest medicament", a explicat David Howman, directorul general al WADA.

Acesta a precizat ca exista doua substante de pe lista celor interzise pentru care exista un asemenea nivel, iar daca sunt utilizate in doze mici nu duc la dopajul sportivilor.

Dezvaluirea care o poate "ingropa" pe Sharapova: Cinci avertismente inainte de a fi prinsa dopata!

Potrivit forului international, de la 1 ianuarie, data la care meldoniumul a intrat pe lista substantelor interzise, si pana in prezent nu mai putin de 60 de sportivi au fst prinsi dopati.

Comisiile Federatiei lui Burleanu ar putea s-o salveze si pe Sharapova

"Ar fi destul de uimitor ca 60 sau 70 de sportivi sa sufere de probleme la inima si sa fie nevoiti sa ia acest medicament. Si daca ar exista cativa, trebuie sa te intrebi de ce niciunul nu a solicitat exceptia terapeutica pentru a-l putea utiliza", a mai spus Howman.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Maria Sharapova prinsa dopata, #Sharapova suspendare dopaj, #Sharapova dopata 2016 , #dopaj