Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ITF, despre schimbarea de regulament care o poate ajuta pe Sharapova

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 13:19
2201 citiri
ITF, despre schimbarea de regulament care o poate ajuta pe Sharapova
Foto: fedcup.com

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a anuntat, joi, ca va tine cont de recomandarile Agentiei Mondiale Antidoping (WADA) privind cazurile de dopaj cu meldonium cand o va audia pe jucatoarea Maria Sarapova, depistata pozitiv la Australian Open.

"In lumina ultimei informari a WADA referitoare la procedura privind cazurile de dopaj cu meldonium, ITF poate confirma ca la audierile Mariei Sarapova se va tine cont de recomandarile WADA. ITF nu intentioneaza sa faca alte precizari pana la finalizarea procedurilor, tinand cont de confidentialitatea Programului antidoping al federatiei", a mentionat ITF, intr-un comunicat, citat de News.ro.

Maria Sarapova a fost depistata pozitiv cu meldonium la un control efectuat la 26 ianuarie, la Australian Open. Ea a fost suspendata provizoriu din 12 martie. Sarapova a recunoscut ca a luat timp de zece ani mildronat, medicamentul care contine meldonium, la recomandarea medicilor ei.

Agentia Mondiala Antidoping (WADA) considera ca unii sportivi depistati pozitiv cu meldonium pot scapa de sanctiuni, din cauza lipsei de certitudine in ceea ce priveste durata de eliminare a medicamentului din corp.

WADA a precizat ca suspendarile provizorii ale unor sportivi ar putea fi ridicate in cazul in care se stabileste ca acestia au folosit substanta inainte de 1 ianuarie.

Intr-o notificare facuta agentiilor nationale antidoping si federatiilor sportive internationale, WADA a spus ca nu exista date exacte in privinta perioadei de timp de care un sportiv are nevoie sa elimine din corp substanta.

WADA a subliniat ca prezenta a mai putin de un microgram de meldonium in testele antidoping efectuate de sportivi inainte de 1 martie 2016 este acceptabila.

Agentia Mondiala Antidoping a adaugat de la 1 ianuarie substanta activa din medicamentul mildronat, meldonium, pe lista celor intezise, la clasa S4, modulatori hormonali si metabolici. Meldoniumul ar fi eficient deoarece creste vascularizarea muschiului cardiac si imbunatateste performantele sportive.

Produsul a devenit interzis de WADA dupa ce a fost inscris in programul de supraveghere in 2015, "pentru a detecta posibilele tendinte de abuz". "Meldonium a fost adaugat din cauza datelor care indicau utilizarea sa de care sportivi pentru imbunatatirea performantelor", a anuntat WADA, toamna trecuta.

WADA a anuntat, miercuri, pe contul de Twitter, ca de la inceputul anului au fost inregistrate 172 de cazuri de dopaj cu meldonium. Doua sportive din Romania au fost depistate pozitiv cu meldonium, atleta Mirela Lavric si biatlonista Eva Tofalvi.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Maria Sharapova dopaj, #Maria Sharapova ancheta dopaj , #dopaj