Maria Sharapova, prima reactie dupa ce a fost suspendata pentru dopaj: Iata ce decizie a luat

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 18:38
19732 citiri
Maria Sharapova, prima reactie dupa ce a fost suspendata pentru dopaj: Iata ce decizie a luat
Foto: Facebook/ Maria Sharapova

Maria Sharapova a reactionat imediat dupa ce Federatia Internationala de Tenis a anuntat ca rusoaica a fost suspendata doi ani pentru dopaj.

Sportiva a transmis, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu este de acord cu hotararea Tribunalului independent care a judecat aceasta cauza si, prin urmare, o va ataca "imediat" cu apel la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Iata care este reactia Sharapovei:

"Prin decizia de a ma suspenda pentru doi ani, Tribunalul ITF a concluzionat ca ceea ce am facut nu a fost intentionat. Tribunalul a aflat ca nu am urmat acest tratament pentru a beneficia de o substanta care ajuta la imbunatatirea performantelor sportive. ITF a utilizat mult timp si multe resurse pentru a incerca sa arate ca am incalcat intentionat regulamentul anti-doping, insa Tribunalul a concluzionat ca nu am facut acest lucru. Trebuie sa stiti ca ITF a solicitat suspendarea mea pentru patru ani - sanctiunea pentru incalcarea intentionata a regulamentului - insa acest demers a fost respins.

Citeste mai mult despre suspendarea Mariei Sharapova

Chiar daca Tribunalul a stabilit corect faptul ca nu am incalcat regulamentul anti-doping intentionat, nu pot accepta aceasta suspendare dura si nedreapta de doi ani. Tribunalul, ai carui membri au fost selectati de ITF, a fost de acord cu faptul ca nu am gresit intentionat, insa si asa vor sa ma tina in afara tenisului pentru doi ani. Voi ataca imediat cu apel la TAS sectiunea referitoare la suspendare din aceasta hotarare", a transmis Maria Sharapova prin intermediul unui comunicat.

Maria Sharapova a fost suspendata pentru doi ani din tenis dupa ce a fost gasita vinovata de dopaj. Federatia Internationala de Tenis (ITF) a anuntat miercuri verdictul Tribunalului independent care a analizat cazul rusoaicei.

Potrivit unui comunicat oficial al ITF, "Masha" se face vinovata de incalcarea articolului 2.1 al Programului Anti-Doping din Tenis.

Suspendarea Sharapovei incepe de pe data de 16 ianuarie 2016, urmand a se incheia la inceputul lui 2018.

Cum sentinta de miercuri este una executorie, Sharapova va ramane suspendata pana la judecarea cazului ei de catre TAS.

M.D.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Sharapova suspendata dopaj, #Sharapova reactie suspendare, #Sharapova ataca suspendare dopaj , #dopaj