Suspendata pentru dopaj, Sharapova nu recunoaste ca s-a dopat

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 09:42
6408 citiri
Suspendata pentru dopaj, Sharapova nu recunoaste ca s-a dopat
Foto: Captura Youtube

Suspendata pentru dopaj, rusoaica Maria Sharapova nu recunoaste ca s-a dopat, ea sustinand ca meldonium, substanta interzisa pe care a folosit-o un deceniu, nu ajuta la imbunatatirea performantelor sportive.

In primul interviu acordat dupa ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj, Sharapova a incercat sa explice cum a ajuns sa se dopeze.

"Simt ca am aceasta sansa uriasa de a juca tenis din nou. Atunci cand am fost instiinta, in martie, am fost socata pentru ca luam o substanta ce era legala de 10 ani, pe care un doctor mi-a recomandat-o dupa multe teste medicale. Aveam 18 ani, castigasem un turneu de Grand Slam. Dintr-o data, in timp ce stateam in dormitorul meu, am primit un email de la Federatia Internationala de Tenis (ITF) cu privire la aceasta incalcare a regulilor.

M-am intrebat cum de nu am stiut asta. Erau atat de multe moduri prin care puteam sa aflu si eu nu am facut-o. Am avut mult timp sa ma gandesc la asta si cred ca am luat-o ca atare, devenise natural pentru mine sa iau ceva ce era complet legal la vremea respectiva, primeam rapoarte medicale care spuneau ca e legal", a explicat Sharapova in interviul acordat lui Charlie Rose.

Intrebata direct daca meldoniumul, substanta pe care ea a folosit-o, este una dopanta, rusoaica a avut o reactie incredibila.

"Nu, nu este o substanta dopanta. Stiu cat de obisnuita este aceasta substanta. In Rusia e luata ca aspirina. Cand am inceput sa iau meldonium a fost la recomandarea medicului si asa s-a intamplat ani la rand."

In continuare, aceasta a acuzat Federatia Internationala ca a vrut sa o transforme intr-un exemplu al luptei impotriva dopajului.

"ITF a vrut sa ma suspende 4 ani. Am fost la o audiere in fata unei comisii aleasa de ITF. M-am prezentat in fata lor stiind ca sunt oameni alesi de ITF, cei care erau impotriva mea. Nu am vrut sa cred ca ITF a vrut sa ma transforme in exemplu, insa acum incep sa cred asta."

Maria Sharapova a fost suspendata doi ani pentru ca a fost depistata pozitiv cu meldonium, substanta interzisa de la 1 ianuarie, in urma unui control antidoping efectuat in timpul Australian Open.

Marti, Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne a redus suspendarea initiala la 15 luni, astfel ca rusoaica poate reveni in competitii la finalul lunii aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Sharapova suspendata dopaj, #Sharapova interviu dopaj, #Maria Sharapova suspendare dopaj redusa , #dopaj