Maria Sharapova a fost prinsa dopata la Australian Open

Luni, 07 Martie 2016, ora 22:15
53798 citiri
Maria Sharapova a fost prinsa dopata la Australian Open
Foto: fedcup.com

Lumea tenisului a fost zguduita, luni seara, de o veste socanta. Rusoaica Maria Sharapova a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca a picat un test antidoping efectuat la Australian Open, dupa ce a consumat substante interzise.

Intr-o conferinta de presa pe care Ziare.com a transmis-o in direct, Maria Sharapova a afirmat ca Federatia Internationala de Tenis a prins-o consumand Meldonium, o substanta interzisa de la 1 ianuarie 2016.

"Imi asum intreaga responsabilitate! Am comis o mare greseala. Voi suporta consecintele. Nu vreau sa-mi inchei cariera in acest mod. Sper sa mai primesc o sansa sa mai practic acest sport!", a spus rusoaica.

Sharapova a sustinut ca a primit un e-mail din partea WADA in decembrie 2015, in care era informata ca aceasta substanta va fi interzisa, insa nu l-a citit si a aflat abia prea tarziu.

"In luna decembrie am primit o scrisoare din partea WADA cu lista medicamentelor interzise, dar nu m-am uitat pe ea. De la 1 ianuarie acest medicament a fost interzis, dar am continuat sa-l folosesc!", a mai punctat Sharapova.

Intrebata cand va reveni in circuit, Sharapova a afirmat ca nu stie, intrucat Federatia Internationala de Tenis nu a luat o decizie in acest sens deocamdata.

Ocupanta locului 7 in clasamentul WTA a mai mentionat ca lua acest medicament din 2006 intrucat avea multe momente in care se simtea rau.

Maria Sharapova este a doua sportiva din Rusia depistata pozitiv cu Meldonoium in acest an, dupa ciclistul Eduard Vorganov. Presa internationala scrie ca acest medicament obisnuieste sa iti dea "super-puteri" dupa ce il consumi intrucat iti permite sa fii mult mai activ si atent.

Meldonium este un medicament produs de o companie din Letonia, folosit in special in Rusia si Lituania pentru tratarea problemelor grave de inima. Aceasta substanta este interzisa de ani buni in SUA.

Maria Sharapova a disputat un singur turneu in acest an, Australian Open, fiind invinsa in sferturile de finala de Serena Williams.

Ziare.com a fost singura sursa media din Romania care a transmis in direct conferinta Sharapovei:

22:15 - Se incheie conferinta de presa!

22:13 - Sharapova: "Nu stiu cand voi reveni. Prima data am luat acest medicament in 2006. Eram bolnava foarte des, aveam o deficienta de magneziu, aveam un istoric in familie cu mai multe cazuri de diabet"

22:12 - Sharapova: "In luna decembrie am primit o scrisoare din partea WADA cu lista medicamentelor interzise, dar nu m-am uitat pe ea. De la 1 ianuarie acest medicament a fost interzis, dar am continuat sa-l folosesc!"

22:11 - Sharapova: "Nu pot da vina pe nimeni, indiferent cu cine lucrez. La urma urmei, totul tine de tine!"

22:10 - Sharapova: "Imi asum intreaga responsabilitate! Am comis o mare greseala. Voi suporta consecintele. Nu vreau sa-mi inchei cariera in acest mod. Sper sa mai primesc o sansa sa practic acest sport!"

22:09 - Sharapova a picat un test antidoping!

22:07 - Sharapova nu a ajuns inca in fata jurnalistilor. Este o atmosfera foarte sumbra, oricum. Rusoaica va fi singura pe scena, in fata presei.

22:00 - Avem imagini din sala de conferinte. Sharapova este asteptata sa vina si sa faca marele anunt.

21:47 - Mai multe posturi importante din lume isi vor intrerupe programul pentru a transmite in direct conferinta Mariei Sharapova.

21:35 - E agitatie mare deja la Los Angeles, locul unde va avea loc conferinta de presa a rusoaicei.

Presa internationala a speculat intens in ultimele 24 de ore pe seama anuntului pe care rusoaica il va face. Cele mai importante publicatii din lume sustin la unison ca Sharapova si-ar putea anunta retragerea.

Singurul lucru oficial comunicat pana in acest moment este ca Sharapova "va face un anunt major".

Chestionat pe seama posibilei retrageri din tenis, agentul rusoaicei, Max Eisenbud, nu a dorit sa comenteze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Maria Sharapova dopaj, #Maria Sharapova dopata, #doping Maria Sharapova, #anunt major Maria Sharapova , #stiri Maria Sharapova