Romania va cumpara anul acesta un singur avion pentru demnitari si acela second-hand

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 13:36
3376 citiri
Romania va cumpara anul acesta un singur avion pentru demnitari si acela second-hand
Foto: Facebook Israel Ministry of Foreign Affairs/Avi Dodi

Romania va cumpara anul acesta o singura aeronava destinata demnitarilor - si aceea va fi una folosita - deci cheltuiala va fi minima, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Ministrul a subliniat ca el nu a spus niciodata ca Romania ar trebui sa achizitioneze cinci aeronave pentru demnitari, ci doar ca aceasta este practica europeana.

"Nu am spus niciodata ca demnitarii nostri, indiferent care ar fi ei - presedinti, parlamentari, ministri sau prim-ministri - au nevoie de acest numar de aeronave. Am spus altceva: si anume ca aceasta este practica europeana. Este altceva! Noi suntem o tara membra a Europei, dar nu una dintre cele mai bogate. Deci noi, ca sa fie toata lumea linistita, vom cumpara in acest an un singur avion", a precizat ministrul, dupa intalnirea cu delegatia Comisiei Transport si Turism (TRAN) a Parlamentului European, care s-a aflat in vizita la Ministerul Transporturilor.

Potrivit lui Costescu, suma necesara achizitionarii aeronavei va proveni de la bugetul de stat, iar aceasta va fi minima, intrucat avionul va fi unul folosit, unul dintre motive fiind cel de siguranta.

"Finantarea va fi, cum e si normal, de la bugetul de stat. Este o cheltuiala pentru demnitarii romani si va proveni de la bugetul de stat. Asa cum am mentionat, va fi un avion folosit si din motive de siguranta, pentru ca trebuie cunoscut istoricul, 3-4 ani sa zboare, dar aeronava care va fi cumparata va fi una folosita.

Deci investitia va fi una minimala, nici vorba de 3-5 avioane. Aceea este practica europeana. Noi mai avem pana ajungem acolo. O sa facem pasi mici si o sa ajungem candva si acolo", a spus seful de la Transporturi.

Reactia ministrului Transporturilor vine dupa ce, in 16 martie, intrebat daca se intentioneaza achizitionarea mai multor aeronave pentru demnitari, acesta a spus ca nu poate anticipa, adaugand insa ca "practica europeana este sa aiba flotile intre 3 si 5 aeronave".

Iohannis va avea avion pana la sfarsitul anului, dar "practica europeana" ne obliga la o "flotila prezidentiala" (Video)

O delegatie a Comisiei Transport si Turism (TRAN) a Parlamentului European, condusa de Michael Cramer (Germania), s-a aflat in vizita oficiala, miercuri, la sediul Ministerului Transporturilor.

Pe agenda de discutii au fost incluse subiecte precum Master Planul General de Transport al Romaniei, Coridoarele retelei centrale trans-europene de transport (TEN-T), Planul national feroviar, Programul Operational de Infrastructura Mare, dar si Strategia UE pentru Regiunea Dunarii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#avion prezidential Iohannis, #Costescu avioane demnitari , #ministrul Transporturilor