Seful CJ Buzau, Cristinel Bigiu, suspendat din functie

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 19:24
1741 citiri
Seful CJ Buzau, Cristinel Bigiu, suspendat din functie
Foto: Gazeta de Buzau

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a fost suspendat din functie dupa ce instanta a transmis Prefecturii hotararea prin care acesta a fost arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata.

Potrivit prefectului judetului Buzau, Maria Buleandra, Tribunalul Buzau a trimis in teritoriu, joi dupa-amiaza, decizia privind masura arestarii preventive a lui Cristinel Bigiu, ulterior fiind emis ordinul de suspendare din functie a lui Bigiu.

Seful CJ Buzau, Cristinel Bigiu, in arest: Cum motiveaza tribunalul decizia

"Am dat ordinul de suspendare, vineri consilierii judeteni se vor intruni si vor lua act de suspendare. Aceasta situatie va fi trecuta suplimentar pe ordinea de zi din cate am inteles de la Consiliul Judetean", a declarat, joi, prefectul de Buzau, Maria Buleandra.

Dupa ce vor lua act de suspendarea lui Bigiu, consilierii vor trebui sa voteze cine va asigura interimatul in fruntea Consiliului Judetean Buzau: Petre Emanoil Neagu (PSD) sau Cristinel Romanescu (PNL).

In loc de Mos Nicolae au venit mascatii: Seful CJ Buzau si finul sau, arestati preventiv (Video)

Presedintele suspendat al CJ Buzau, Cristinel Bigiu, si finul acestuia, Florin Colgiu, acuzati de luare de mita, respectiv complicitate la aceasta infractiune, au fost arestati, in 7 decembrie, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Astfel, Cristinel Bigiu este urmarit penal pentru ca ar fi cerut si primit bani in schimbul unor contracte pe bani publici.

Seful suspendat al CJ Buzau a fost luat pe 6 decembrie de procurorii DNA de la locuinta sa, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita in parcarea din fata blocului in care locuieste.

Seful CJ Buzau, saltat de DNA cand lua mita - il astepta pe Mos Nicolae (Video)

Marian-Cristinel Bigiu, in varsta de 47 de ani, se afla la primul sau mandat de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, fiind ales pe listele USL.

Cristinel Bigiu a fost membru PNL timp de 17 ani, incepand cu anul 1997, iar de-a lungul timpului a fost presedinte al organizatiei de tineret a PNL Buzau, presedinte al filialei judetene a partidului, vicepresedinte la nivel national, ultima functie in PNL, inainte de a trece la PSD, fiind cea de vicepresedinte al organizatiei judetene.

In 18 septembrie, Bigiu a anuntat ca s-a inscris in PSD, in baza OUG 55, alaturi de 18 primari liberali din judet si de alti sase edili de la PDL, sustinand ca a luat aceasta decizie pentru binele judetului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristinel Bigiu suspendat functie, #Bigiu suspendat CJ Buzau, #presedinte CJ Buzau suspendat , #CJ Buzau