Perchezitiile la CJ Buzau, incheiate dupa 8 ore. Anchetatorii au ridicat saci cu documente

Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 09:12
2319 citiri
Perchezitiile la CJ Buzau, incheiate dupa 8 ore. Anchetatorii au ridicat saci cu documente
Foto: Radio Romania Iasi

Perchezitiile facute de procurorii DNA la sediul Consiliului Judetean (CJ) Buzau au fost finalizate in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 02.00, anchetatorii iesind din sediul institutiei cu trei saci si cu mai multe cutii pline cu documente.

La finalul perchezitiilor, care au durat aproximativ opt ore, secretarul Consiliului Judetean Buzau, Laurentiu Gavrila, a declarat ca anchetatorii au verificat mai multe birouri din institutie, de unde au ridicat documente.

Presedintele CJ Buzau, Cristinel Bigiu, retinut de DNA

"Am aflat si noi ce s-a intamplat, am fost solicitat sa ma prezint la sediul institutiei impreuna cu colegii mei si am participat la perchezitia efectuata in sediul Consiliului. Au luat documente, dar deocamdata nu pot spune despre ce documente este vorba. Am asistat la desfasurarea perchezitiilor, dar am fost rugati sa nu discutam despre ce documente s-au luat. Este o ancheta in curs de desfasurare", a afirmat Gavrila.

Secretarul CJ Buzau a explicat, totodata, ca de strategia de dezvoltare a judetului, la care se refera procurorii DNA, s-a ocupat Directia de Dezvoltare Regionala.

Seful CJ Buzau, saltat de DNA cand lua mita - il astepta pe Mos Nicolae (Video)

Directorul acestei directii este Dragos Cojocea, care este finul de cununie al fostului presedinte al Consiliului Judetean Victor Mocanu, cu care Cristinel Bigiu s-a aflat in conflict direct in campania pentru alegerile locale din 2012, cand Bigiu a fost desemnat candidat al USL la sefia CJ Buzau, in defavoarea lui Mocanu.

"De strategia de dezvoltare s-a ocupat Directia de Dezvoltare Regionala, condusa de directorul Dragos Cojocea. El nu a fost aici azi. Nu e in concediu, e la serviciu, dar azi nu a fost aici. Au fost ridicate toate documentele care ar fi trebuit sa fie ridicate. Este vorba despre strategia pe care trebuie sa o adoptam in perioada 2014-2020 pentru dezvoltarea judetului, in baza careia se pot accesa fonduri europene", a mai spus Laurentiu Gavrila.

Seful CJ Buzau, prins cand lua spaga 50.000 de euro

Procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judetean Buzau sambata seara, in jurul orei 18.00.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a fost ridicat de anchetatori de la locuinta sa, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita in parcarea din fata blocului in care locuieste.

Cristinel Bigiu a fost dus in Capitala, la DNA central, unde a fost audiat timp de aproximativ sase ore, alaturi de finul sau, Florin Colgiu, presedinte al Organizatiei de Tineret a PNL Buzau, care ar fi fost intermediar al unei transe de bani primite ca mita de Bigiu.

La finalul audierilor, Cristinel Bigiu a fost retinut pentru luare de mita in forma continuata (doua acte materiale). De asemenea, a fost emisa ordonanta de retinere si pentru Florin Colgiu, pentru complicitate la luare de mita in forma continuata (doua acte materiale).

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#perchezitii CJ Buzau, #presedinte CJ Buzau retinut, #presedinte CJ Buzau mita , #mita
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cojocea l-a dat in primire pe Bigiu :)