Marian Dragulescu a protestat in fata MTS: A intins sute de medalii pe trotuar, iar Politia a intervenit

Joi, 19 Iulie 2018, ora 17:05
9353 citiri
Marian Dragulescu a protestat in fata MTS: A intins sute de medalii pe trotuar, iar Politia a intervenit
Foto: Facebook/Marian Dragulescu

Gimnastul Marian Dragulescu, multiplu medaliat la JO, CM si CE, a inceput joi un protest de trei saptamani in fata sediului Ministerului Tineretului si Sportului, pentru a obtine dreptul de a participa pe propria raspundere la Europenele 2018 de la Glasgow (2-12 august), asa cum au procedat in trecut Marius Urzica, Andreea Raducan sau Catalina Ponor.

Marian Dragulescu, cu o medalie de aur si 2 de argint la Europenele de anul trecut de la Cluj-Napoca, a suferit in luna iunie o operatie la inima si vrea sa participe la CE 2018, pe semnatura proprie, chiar daca nu a primit avizul Institutului National de Medicina Sportiva. Octuplul campion mondial a declarat ca va picheta timp de trei saptamani sediul MTS, intre orele 14,00 si 17,00, pana va obtine acordul FR de Gimnastica de a concura la Glasgow.

"Chiar nu stiu de ce s-a ajuns la aceasta situatie. Am avut acum doua minute o alta discutie cu cei din FR de Gimnastica. Se pare ca decizia lor de a nu ma lasa sa concurez la Campionatul European pe propria raspundere a ramas in picioare. Gasesc tot felul de scuze, ca INMS nu-si da acordul, dar tocmai de aceea a aparut propria raspundere si s-a intamplat la foarte multi sportivi in trecut, inclusiv la mine, in 2007, cand am avut o accidentare la coloana, am concurat pe propria raspundere. Catalina Ponor a avut doua interventii pe inima, una mai complicata, iar a doua, ablatie, cum am avut si eu.

Iar FRG a inscris-o la doua luni dupa aceasta interventie la Campionatul Mondial. Marius Urzica nu ar fi iesit niciodata campion olimpic daca nu ar fi concurat pe propria semnatura. INMS-ul m-a spus in modul urmator: Ca pot participa la acest CE, pe propria raspundere, cu acordul federatiei. Participarea mea la acest Campionat European tine de federatie", a declarat cel mai bun gimnast al Romaniei din 2017.

Campionul roman si-a adus sute de medalii si trofee pe care le-a asezat pe un trotuar in fata MTS, inainte ca politia sa intervina si sa aiba o discutie in care a fost prevenit ca este pasibil de o amenda daca nu obtine o autorizatie pentru protestul sau inedit: ''Am avut o discutie cu cei de la politie, mi-au spus ca pentru ceea ce facem aici ar trebui sa avem o autorizatie''.

Dragulescu a declarat ca are toate analizele si testele foarte bune si va face totul pentru a-si obtine dreptul sa concureze la Europenele de la Glasgow: ''Eu voi veni aici zilnic pana la inceperea CE de gimnastica, trei saptamani voi fi aici zilnic. Sper sa se sesizeze cineva si sa se gaseasca o solutie in ceea ce ma priveste, fiindca m-am antrenat ca prostul si isi bat joc de mine. Am toate analizele si testele la zi, toate au iesit foarte bine, am respectat protocoalele acestei interventii chirurgicale, am avizul acelor specialisti care mi-au facut acea interventie chirurgicala. Mi-au spus ca dupa acel protocol, care a insemnat in prima saptamana o monitorizare de 24 ore, cu anumite teste care au iesit foarte bine. A urmat al doilea consult la patru saptamani, unde toate lucrurile au iesit bine. Am fost inclusiv la INMS, unde am reluat circuitul medical si unde toate lucrurile au iesit foarte bine. De aceea nu cred ca exista vreun risc in a ma lasa sa particip pe propria raspundere si asta inseamna ca nu isi asuma nici INMS-ul si nici federatia. De asta au fost atat de multi sportivi care au participat pe proprie raspundere. Nu exista niciun risc. Medicii care m-au operat au spus ca pot sa urc si pe Everest. Dupa acel protocol am continuat pregatirea, ma simt bine, sunt cu pregatirea la zi si vreau sa-mi apar titlurile castigate anul trecut la Cluj, la Campionatul European''.

Gimnastul a adaugat ca doreste sa concureze de acum inainte la toate marile competitii de pana la JO 2020 si inclusiv la Olimpiada de la Tokyo.

''Vreau sa merg mai departe in visul meu, acela de a participa la toate campionatele majore pana la JO, inclusiv la JO 2020. Vreau sa aduc Romaniei cat mai multe medalii. Atata timp cat pot, de ce sa nu mergem la competitii cu cei mai buni sportivi. Sunt medalii aduse atat mie, cat si federatiei, MTS, clubului Steaua, COSR, de ce nu? Cred ca ne puteam intelege, cu bunavointa, fara sa ajungem in situatii de genul asta. Le-am spus ca pana la CE sunt dispus sa fac toate testele posibile, zilnic, din ora in ora, cum vor ei, daca mai au vreun dubiu. Eu nu mai am niciun dubiu. Antrenamentele merg bine. Sunt dator sa lupt pentru visele si idealurile mele'', a declarat Dragulescu.

Campionul roman a precizat ca interesul financiar nu joaca niciun rol in dorinta sa de a concura la marile competitii: ''Daca as fi facut gimnastica pentru bani, m-as fi lasat de mult. E microbul din mine, pasiunea de a face gimnastica atat cat pot eu de mult. Mi-am fixat obiectiv 2020, cand voi avea 40 de ani, cred ca atunci imi voi pune palmierele in cui''.

In cariera sa, Dragulescu, 36 ani, a obtinut trei medalii la JO (1 argint si 2 de bronz), 10 la CM (8 de aur si 2 de argint) si 18 la CE (10 de aur, 6 de argint si 2 de bronz) .

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#protest Marian Dragulescu , #stiri Marian Dragulescu