Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"Dusmanul" lui Mircea Sandu porneste revolutia in fotbalul romanesc: Am adunat documente

Marti, 06 Mai 2014, ora 19:54
3263 citiri
"Dusmanul" lui Mircea Sandu porneste revolutia in fotbalul romanesc: Am adunat documente

Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timisoara, anunta ca este gata sa provoace o noua revolutie in fotbalul romanesc.

Nemultumit de atitudinea noului presedinte al FRF, Iancu il avertizeaza pe acesta ca a strans sufiente acte pentru a anula alegerile din data de 5 martie,

"Sunt trei ani de abuzuri de neinchipuit impotriva Politehnicii Timisoara. In aceasta perioada am lucrat in liniste, cu discretie si am adunat documentatie pentru a ne apara. Ne-au scos din competitie toate echipele de seniori, am pierdut circa 300 de jucatori, doar la jumatate am reusit sa pastram coproprietate cu alte cluburi. Ne-am pregatit din timp, statutar si legal, sa putem darama o Adunare Generala organizata in mod marsav de vechea conducere. Au incercat sa ne dezafilieze.

Noua administratie trebuie sa gestioneze o avalansa de litigii, cu daune de peste 10 milioane de euro doar in dreptul Timisoarei, usor de cuantificat. E foarte greu sa controleze o asemenea situatie.

Dar nu ne pot opri in apararea intereselor, chiar daca acolo e acum secretar general un om fantastic, pe care-l consider ca si din familia mea. Am luptat impreuna ani de zile impotriva nemerniciilor instrumentate de o federatie ostila. Daca insa in doua luni n-au gasit calea sa fim repusi in drepturi, nu putem sta doar in baza fenomenalei relatii cu Gheorghe Chivorchian si sa ne oprim.

N-am sentimentul ca actuala conducere a FRF si-a propus sa demanteleze activitatea frauduloasa a fostei conduceri. Nu vad ca s-au verificat licentierile, nu vad ca prezinta interes felul in care am fost regulat, ca sa citez o celebra expresie a lui Mircea Sandu, n-avem nici o explicatie de ce ne-au oprit din competitie, de ce apar inca in campionate, fara sa aiba acest drept, formatii care poarta numele Poli Timisoara sau utilizeaza culorile alb-violet.

Pe aceste teme am pornit o actiune la TAS, aflata in faza preliminara, dar am deschis si aceasta actiune in interes propriu la Tribunalul Bucuresti impotriva FRF. Suntem in postura de a ne opune validarii deciziilor adoptate de Adunarea Generala din 5 martie, care a operat fraudulos si descarcarea de gestiune a lui Mircea Sandu. In plus, cei care au propus si au aprobat in Comitetul Executiv acel pachet de favoruri inimaginabile si-au vandut votul. Avem o legatura directa indubitabila catre Mircea Sandu, care, ca ordonator de credite, a acceptat decontarea tuturor cheltuielilor de transport, cazare, masa pentru toti cei care au hotarat in beneficiul lui acele privilegii de neimaginat si in sistemul privat.

Daca noua conducere a federatiei nu scoate la lumina toate mizeriile vechii administratii, nu consideram ca rezultatele Adunarii Generale din 5 martie au venit in favoarea fotbalului romanesc. Am fost fericiti de schimbarea din 5 martie, pe care n-o anticipa nimeni, am incurajat-o si am aplaudat-o, dar vrem sa vedem ca Razvan Burleanu duce pana la capat tot ce a promis in campanie.

M-am simtit implinit cand i-a cerut public demisia lui Adalbert Kassai in Adunarea Generala, dar din acel moment aproape nimic din actiunile si discursul lui Razvan Burleanu n-a mai oferit indicii ca-si propune sa devoaleze nemerniciile care au dus la devalizarea fotbalului romanesc. E momentul sa faca dovada ca s-a schimbat ceva. E momentul sa faca o descarcare de gestiune publica a mandatelor lui Mircea Sandu. Dorim sa se tina de promisiuni si sa intreprinda actiunile necesare pentru a ne repune in drepturi, asa cum a fagaduit inainte de alegeri. Daca doar ne-a pacalit cu schimbarea, sa plece!

Repet, nu ne dorim rasturnarea cu orice pret a lui Razvan Burleanu, dar nu simt ca actuala conducere a FRF lucreaza suta la suta impotriva a ceea ce a insemnat grupul lui Mircea Sandu. Daca s-a pornit pe drumul schimbarii, in fruntea federatiei nu trebuie sa ramana decat acela care se va opune complet si cu date publice fata de vechiul sistem", a spus Iancu pentru Gazeta Sporturilor.

De afltfel, Politehnica Timisoara s-a alaturat, marti, demersului celor de la AJF Giurgiu de a contesta alegerile de la FRF.

Tribunalul Bucuresti se va pronunta in acest caz in data de 5 martie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Marian Iancu FRF, #Marian Iancu alegeri FRF, #FRF alegeri anulate , #FRF