Gorghiu si Blaga: PNL nu a dat niciodata credit extremismului, sovinismului, antisemitismului ori xenofobiei

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 21:05
2388 citiri
Gorghiu si Blaga: PNL nu a dat niciodata credit extremismului, sovinismului, antisemitismului ori xenofobiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au adresat, marti, o scrisoare deschisa in care sustin ca in ultimii 26 de ani PNL nu a dat in niciun moment credit extremismului, sovinismului, antisemitismului ori xenofobiei, acuzandu-si adversarii politici de lipsa de onestitate.

"Ca urmare a muncii politice depuse de membrii PNL in ultimele luni, a procesului credibil de selectare a unor candidati care aduc un suflu nou in politica romaneasca, a impactului in opinia publica a Decalogului liberal (document imitat de alte partide fara niciun succes!), a gestionarii cu succes a procesului de fuziune, increderea opiniei publice in PNL si in candidatii propusi de PNL este in crestere", sustin copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga in scrisoarea deschisa pe care o semneaza.

PNL insista ca toti liberalii il sustin pe Munteanu: Inclusiv Raetchi, desi vrea campanie separata

Ei afirma - fara a mentiona insa numele lui Marian Munteanu - ca adversarii politici duc o campanie electorala "lipsita de onestitate si de respect pentru adevar", inventand teme false, precum "pretinsa sensibilitate a unor candidati PNL pentru o linie politica marginala si irelevanta in societatea romaneasca, extremismul de dreapta".

PNL il apara pe Munteanu: Ca in zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care sa sustina acuzatiile

Liderii liberalilor reafirma, pentru a pune capat "calomniilor", ca PNL "nu a fost, nu este si nu va fi un partid care sa aiba o ezitare cat de mica in ceea ce priveste sustinerea principiilor fundamentale ale societatii libere si democratice".

"Nu a existat niciun moment in ultimii 26 de ani in care PNL sa fi dat un credit extremismului, sovinismului, antisemitismului ori xenofobiei. Din contra, PNL a condamnat fara ezitare tot ceea ce in istoria Romaniei a insemnat un fel de a face politica si de a guverna alimentat din ura, extremism si apologia crimei, de la Holocaust si pana la regimul totalitar comunist", sustin liberalii.

"Solicitam tuturor sa nu ignore faptul ca PNL, tocmai datorita valorilor pe care le-a promovat mereu, are cea mai lunga experienta in ceea ce priveste suferintele la care a fost supus de reprezentanti fanatizati ai extremismului de dreapta si, deopotriva, ai extremismului de stanga in anii tulburi de la jumatatea sec. XX.

Lideri istorici de anvergura ai PNL au cazut deopotriva aparand democratia de loviturile extremei drepte in perioada interbelica si de avansul regimului comunist cativa ani mai tarziu", spun liderii PNL, subliniind ca din ianuarie 1990 "PNL a fost mereu sustinatorul valorilor societatii democratice, al aducerii Romaniei la locul sau de drept in Europa pentru integrarea in UE si in NATO".

Gorghiu si Blaga mai afirma ca si la alegerile locale, "ca si la fiecare rand de alegeri care a trecut din 1990 si pana acum PNL, prin candidatii sai si prin membrii sai, va sustine deopotriva democratia, statul de drept, profesionalizarea clasei politice, combaterea coruptiei, dialogul pasnic, toleranta si, mai presus de toate, respectul pentru valoarea si pentru unicitatea fiecarui om".

Sedinta la PNL pentru retragerea lui Munteanu

Liberalii s-au intrunit, marti seara, intr-o sedinta in care au discutat despre retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei, potrivit dezvaluirilor unor surse din partid pentru Ziare.com. La finalul sedintei, liberalii au precizat ca decizia va fi anuntata miercuri, intr-o conferinta de presa organizata la ora 18:30.

Marian Munteanu va fi retras din cursa pentru Primaria Capitalei. Blaga i-ar putea lua locul - Surse Ziare.com

Sedinta a avut loc in contextul in care candidatura lui Marian Munteanu, din partea PNL, pentru Primaria Capitalei a fost aspru criticata atat de oameni din interiorul partidului, cat si de ONG-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#PNL scrisoare extremism, #PNL retrage Munteanu , #candidat PNL