Marian Munteanu, candidat la Capitala. Miron Cozma reactioneaza: E unul dintre tinerii in care eu am crezut in Piata Universitatii

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 19:07
4831 citiri
Marian Munteanu, candidat la Capitala. Miron Cozma reactioneaza: E unul dintre tinerii in care eu am crezut in Piata Universitatii
Foto: Antena3

Miron Cozma, fostul lider al minerilor care au venit in Bucuresti in iunie 1990 si i-au batut cu brutalitate pe manifestantii din Piata Universitatii, ii ureaza succes in lupta electorala pentru Primaria Capitalei lui Marian Munteanu, unul dintre cei bagati in spital de mineri.

Marian Munteanu a fost propus, marti, drept candidat al PNL la Primaria Capitalei, urmand ca propunerea sa fie validata prin vot de Biroul Politic National al PNL, reunit la Palatul Parlamentului.

E oficial: Marian Munteanu, propus drept candidatul PNL la Primaria Capitalei

"Eu ii urez succes, ceea ce n-a reusit intr-o perioada cand a fost candidatul lui Virgil Magureanu (fost director SRI, n.red.) la presedintia Romaniei. Consider ca el este, totusi, unul dintre tinerii in care eu am crezut in Piata Universitatii, asta neinsemnand ca nu mai cred in continuare", a declarat Miron Cozma contactat de stiripesure.ro.

Miron Cozma spune ca Marian Munteanu are un atu prin faptul ca nu poate fi acuzat de coruptie, dar in acelasi timp mentioneaza "gafa" pe care acesta a facut-o atunci cand a vrut sa candideze la Presedintie din partea partidului lui Virgil Magureanu (foto), implicat in mineriada.

"Inca mai cred in acel copil, ca era un copil la vremea respectiva Marian Munteanu, in ciuda gafei lui de a candida la prezidentiale din partea lui Magureanu, cel care a dat ordinul sa-i rupa pe studenti cu bataia in 1990 (...) Marian Munteanu era la vremea respectiva student si era mai aproape de democratia autentica, de democratia occidentala si speram si sper in continuare ca el va reusi sa aduca o alta fata Bucurestiului, avand in vedere candidatura la Primaria Capitalei.

Dintre toti cei care au fost pana acum, nu a fost nici macar unul cinstit. Despre Marian Munteanu nu am auzit ca ar fi furat sau ar fi avut ceva afaceri ilegale sau ca ar fi corupt. Nu am auzit de asa ceva", a mai spus Miron Cozma.

Fost lider al Pietei Universitatii in timpul Mineriadei din iunie 1990, Marian Munteanu a fost batut de mineri si arestat de autoritatile de la acea vreme. Ulterior a avut mai multe tentative de a intra in politica mare, dar fara succes.

In 2000 a fost la un pas de a candida la Presedintia Romaniei din partea Aliantei Nationale, formatiune rezultata din unirea PUNR cu Partidul National Roman, al carui presedinte era Virgil Magureanu, fost director SRI in timpul Mineriadei.

In octombrie 2015, Virgil Magureanu a fost pus sub acuzare pentru infractiuni contra umanitatii in dosarul Mineriadei, alaturi de alti demnitari aflati in functie in 1990, printre care si fostul presedinte Ion Iliescu, dar si de Miron Cozma.

Marian Munteanu a intrat in atentia PNL pentru o candidatura la Primaria Capitalei dupa ce Ludovic Orban s-a retras, luni, fiind pus sub control judiciar de DNA, intr-un dosar in care este acuzat ca si-a folosit influenta in vederea obtinerii unor foloase necuvenite.

Ludovic Orban isi retrage candidatura la Primaria Capitalei: A fost pus sub control judiciar de DNA

DNA: Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro ca sa-si achite o campanie de imagine la doua posturi TV

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Miron Cozma Marian Munteanu candidat, #Marian Munteanu candidat PNL , #candidat PNL