Marian Neacsu s-a inscris in partidul lui Ponta dupa ce a fost exclus din PSD

Luni, 11 Februarie 2019, ora 19:28
5867 citiri
Marian Neacsu s-a inscris in partidul lui Ponta dupa ce a fost exclus din PSD
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Fostul secretar general al PSD, Marian Neacsu, s-a inscris, luni, in ProRomania. El a precizat ca va coordona campania formatiunii pentru alegerile europarlamentare din luna mai si ca sloganul sau este "mai putine vorbe si mai multa munca".

"M-am alaturat echipei de la Pro Romania. Sper ca experienta mea sa fie de folos in campaniile electorale, motiv pentru care voi coordona campania pentru alegerile europarlamentare din punct de vedere organizatoric. Mai putine vorbe si mai multa munca", a declarat pentru Mediafax Marian Neacsu.

Ulterior, si Ponta a facut un anunt pe aceasta tema.

"Astazi, toata ziua, ne-am concentrat pe partea de organizare (a alegerilor europarlamentare) . De aceea si pe domnul Marian Neacsu astazi l-am anuntat sef al campaniei", a precizat liderul Pro Romania, in cadrul unei emisiuni la TVR1, informeaza Agerpres.

Fostul premier a reiterat, in acest context, ca desi nume importante din randul social-democratilor, precum Ioan Rus si Mihai Tudose, s-au alaturat Pro Romania, nu isi doreste ca partidul pe care il conduce sa fie o replica a PSD.

"Nu imi doresc ca Pro Romania sa fie un PSD mai mic", a punctat Victor Ponta.

Comitetul Executiv National al PSD a votat, la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, pentru excluderea din partid a vicepresedintelui Adrian Tutuianu, lider al PSD Dambovita, si a secretarului general Marian Neacsu, lider al PSD Ialomita. Cei doi o sustinusera pe Gabriela Firea in demersul sau de a-i cere lui Liviu Dragnea sa faca "pasul in lateral".

De atunci, mai multi social-democrati au demisionat din PSD, cei mai multi ducandu-se la partidul lui Victor Ponta, Pro Romania.

Luni si-a anuntat demisia deputatul de Giurgiu Alexandru Andrei, acesta anuntand ca pentru moment ramane neafiliat.

Deputatul de Timis Adrian Pau a anuntat inainte de CEX-ul PSD de la inceputul lunii februarie ca adera la Pro Romania, deoarece nu se mai "regaseste" in partidul condus de Liviu Dragnea.

Si fostul premier Mihai Tudose a anuntat ca se inscrie in partidul lui Victor Ponta. La fel a facut si deputatul Georgian Pop, care era secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Au mai aderat la Pro Romania deputatul Oana Silvia Vladuca si deputatul Corina Bogaciu, cea din urma demisionand din PSD in luna noiembrie a anului trecut. Nu in ultimul rand, s-a mai inscris in formatiunea lui Victor Ponta si senatorul Adrian Tutuianu, exclus in 2018 din PSD.

Intrebat despre plecarile din partid, Liviu Dragnea a spus la CEx-ul PSD, ca cei care sunt acoperiti pleaca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Marian Neacsu inscris partid Ponta, #Marian Neacsu Pro Romania campanie europarlamentare , #stiri Marian Neacsu