Votul pentru arestarea deputatului Dinita, dupa primul tur de prezidentiale

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 23:25
2608 citiri
Votul pentru arestarea deputatului Dinita, dupa primul tur de prezidentiale

Liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a declarat luni ca un eventual vot in cazul solicitarii arestarii preventive a deputatului Ion Dinita ar putea fi reluat saptamana viitoare, admitand faptul ca unii colegi au ales sa nu voteze, dar si ca Viorel Hrebenciuc nu ar mai avea calitatea de deputat.

"In prima parte a sedintei (Camerei Deputatilor, n.r.), din cele cateva voturi care au fost exprimate cu acel prilej, au fost prezenti in sala inclusiv pentru alegerea vicepresedintelui 257 de colegi, daca nu ma insel, adica suficienti pentru a fi asigurat cvorumul de sedinta. Adica au ales probabil sa nu vina sa voteze (...)

Mai devreme sau mai tarziu votul respectiv va fi dat (in cazul Dinita, n.r.), lucrul asta este cat se poate de clar. Opinez ca tergiversarea nu este pozitiva si nu confera o imagine favorabila Parlamentului", a spus Neacsu.

Deputatul Ioan Dinita, scapat pentru a doua oara de parlamentarii chiulangii

El a fost intrebat daca va lua vreo masura impotriva colegilor din PSD care au absentat de la sedinta de plen in a doua parte a acesteia.

"Primul lucru pe care l-am facut in momentul asta a fost sa solicit listing-ul de vot. Urmeaza sa merg in birou si sa vad care dintre colegii mei nu au mai fost prezenti pana la final", a mai spus Neacsu.

Liderul deputatilor PSD a evitat sa precizeze daca va cere sanctiuni pentru cei absenti.

"Este o cerere care ramane blocata in Parlament pentru moment. Eu opinez, saptamana viitoare deja am convenit ca avem sedinta de Birou Permanent marti si analizam si celelalalt dosar care in momentul asta se afla in analiza la Comisia juridica, si probabil ca vom relua saptamana viitoare votul", a mai declarat Neacsu.

El a mentionat ca, din punctul sau de vedere, nu va mai exista o sedinta de plen pana dupa primul tur de scrutin al prezidentialelor.

In ceea ce priveste situatia lui Viorel Hrebenciuc, Neacsu a sustinut ca acesta nu ar mai avea calitatea de deputat, iar in acest sens presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, va transmite o adresa Ministerului Justitiei.

"Se va trimite o adresa din partea presedintelui Camerei ministrului Justitiei, prin care este informat ca incepand de astazi domnul deputat, fost deputat Viorel Hrebenciuc, nu mai face parte din Camera Deputatilor", a declarat Neacsu.

El a mentionat ca in Monitorul Oficial nu se va publica adresa presedintelui Camerei Deputatilor, ci hotararea privind vacantarea locului acestuia.

Deputatii nu au reusit, luni, sa se pronunte prin vot asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Dinita, sedinta de plen fiind suspendata din lipsa de cvorum, dupa ce presedintele Camerei Valeriu Zgonea a precizat ca erau prezenti doar 152 de parlamentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#vot arestare Dinita, #vot deputat arestare, #deputat PSD arestare, #imunitate Dinita arestare , #stiri Marian Neacsu