Arestari preventive in dosarul lui Marian Oprisan

Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 10:12
3510 citiri
Arestari preventive in dosarul lui Marian Oprisan

Expertele Ileana Roxana Cernea (Pintea) si Elena Valentina Musuroiu din dosarul in care este judecat de mai multi ani presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

Procurorii DNA au dispus sambata retinerea a doi experti din dosarul in care este judecat de mai multi ani seful CJ Vrancea, Marian Oprisan, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Retineri in dosarul lui Marian Oprisan (Video)

Potrivit unui comunicat al DNA, au fost retinute Ileana Roxana Cernea (Pintea), expert financiar contabil desemnat de instanta, pentru favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu si fals intelectual si Elena-Valentina Musuroiu, expert parte, pentru complicitate la favorizarea faptuitorului si la abuz in serviciu.

Cele doua urmeaza sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DNA precizeaza ca Ileana Cernea (Pintea) a fost desemnata de catre instanta de judecata, in 10 iunie 2014, pentru a efectua expertiza financiar-contabila intr-un dosar al Judecatoriei Cluj-Napoca - Sectia Penala, avand ca obiect judecarea unui dosar finalizat cu rechizitoriu de procurorii anticoruptie si trimis spre judecare la 5 iunie 2006 (presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan si alti cinci inculpati - n.red.).

Dosarul a fost stramutat de mai multe ori, in prezent fiind in curs de judecare, in prima instanta, la Judecatoria Cluj Napoca.

Sursa citata mentioneaza ca unul dintre inculpatii din dosar a cerut numirea, in calitate de expert recomandat pentru a participa la efectuarea expertizei financiar contabile, a Elenei Musuroiu, care a si dobandit aceasta calitate.

Conform atributiilor stabilite de instanta de judecata, expertul desemnat Ileana Cernea (Pintea), sustine DNA, trebuia sa raspunda la obiectivele expertizei, stabilite de magistratul care a dispus administrarea acestei probe, iar expertii parte (recomandati de inculpatii din dosar) urmau sa-si exprime si ei opiniile cu privire la obiective.

De asemenea, in aceeasi cauza, s-a dispus efectuarea urmaririi penale si fata de Liviu Macovei, expert parte, pentru complicitate la abuz in serviciu.

In iunie 2006, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#arestari preventive dosar Marian Oprisan, #experte Marian Oprisan arestate , #dosar