Marian Oprisan organizeaza un Revelion de aproape 200.000 de euro

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 09:50
1562 citiri
Marian Oprisan organizeaza un Revelion de aproape 200.000 de euro
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, plateste pentru petrecerea de Revelion 540.000 de lei, bani care se adauga la cei 260.000 de lei pe care ii da si Primaria Focsani, desi judetul se afla pe lista celor mai sarace din Romania.

Focsanenii s-au declarat revoltati de suma mare (aproximativ 200.000 de euro) care va fi alocata pentru petrecerea de Revelion, mai ales ca autoritatile locale au mai cheltuit 750.000 de lei pentru Festivalul Viei si Vinului "Bachus", informeaza Adevarul.

Banii erau alocati initial pentru organizarea referendumului prin care localnicii trebuiau sa spuna daca sunt sau nu de acord cu desfiintarea judetului, insa acesta a fost amanat pentru anul viitor.

Marian Oprisan a spus ca vrea sa organizeze aceasta petrecere pentru ca oamenii au nevoie de distractie.

"Revelionul este o traditie pentru locuitorii judetului Vrancea si municipiului Focsani si este nevoie de distractie, mai ales in aceste vremuri, in care batranii mor pe capete din cauza lipsei de medicamente, in conditiile in care in fiecare zi se pierd locuri de munca, firmele se inchid si bugetele familiilor se reduc drastic, lasand loc saraciei si mizeriei intr-un asa-zis stat european", a declarat liderul PSD.

Oprisan a mai spus ca este dreptul foscanenilor si vrancenilor sa aiba parte de aceasta petrecere de Revelion.

"Acest revelion este o traditie, se face de 20 de ani, cetatenii au capatat acest drept. Executia se va inchide la suma de 125.000 de euro. Eu nu conduc dupa ureche, aceste lucruri s-au facut cu dezbatere publica, cu cetatenii, daca ei isi doresc acest lucru si acest drept va ramane un drept, e democratie", a declarat acesta la Antena 3.

Si banii pe care ii da primaria aveau initial alt scop.

Cei 260.000 de lei care au fost luati din bugetul primariei erau alocati pentru plata combustibililor pentru centrala termica. Alesii locali au decis sa organizeze insa petrecerea de Revelion, desi saptamana trecuta jumatate din populatia orasului a stat in frig tocmai din cauza datoriilor catre furnizorul de gaze.

"Avem o Piata a Unirii modernizata si trebuie pusa in valoare", s-a limitat sa spuna viceprimarul Bogdan Matisan.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Marian Oprisan PSD Vrancea, #petrecere revelion Marian Oprisan , #PSD