Oprisan: A pierdut PSDragnea, de astazi avem un alt PSD. Discutia pe Justitie in partid a incetat

Marti, 28 Mai 2019, ora 14:46
6454 citiri
Oprisan: A pierdut PSDragnea, de astazi avem un alt PSD. Discutia pe Justitie in partid a incetat
Foto: Ziare.com

De azi avem un alt PSD, un PSD preocupat de problemele reale ale romanilor, a declarat marti liderul social-democratilor din Vrancea, Marian Oprisan.

Totodata, el a anuntat ca in partid a incetat discutia pe justitie si ca justitia trebuie sa fie independenta, sa aiba toate conditiile sa functioneze.

"A pierdut PSDragnea. De astazi avem un alt PSD. Avem un PSD preocupat de problemele reale ale romanilor si sa le facem romanilor o viata mai buna. (...) Discutia pe Justitie in PSD a incetat.

Justitia trebuie sa fie independenta, sa aiba toate conditiile sa functioneze. In Romania trebuie inteles un lucru - cei care fura de la comunitate trebuie sa mearga la puscarie, dar pe baza de probe certe, nu de denunturi calomnioase", a declarat Marian Oprisan.

Liderul PSD Vrancea a subliniat ca cei care au probleme cu Justitia nu vor mai putea sa faca parte din conducerea PSD.

In replica, senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat ca daca cineva crede ca partidul va trece din "epoca PSD Dragnea" in cea a PSD Oprisan atunci se inseala amarnic.

"Daca cineva crede ca trecem din epoca PSD Dragnea in epoca PSD Oprisan se inseala amarnic. O sa ducem partidul in istorie daca Marian Oprisan isi imagineaza ca el reprezinta schimbarea la nivelul PSD", a afirmat Robert Cazanciuc, marti, la Digi 24.

Senatorul PSD a mai spus ca partidul a pierdut la europarlamentare din cauza unor decizii luate de mai multi lideri ai formatiunii si ca nu isi da seama ce procent de vina are Liviu Dragnea in pierderea alegerilor.

Marian Oprisan a fost un critic vehement al lui Liviu Dragnea, cerandu-i acestuia in repetate randuri demisia si acuzandu-l ca din cauza lui partidul a obtinut rezultate foarte slabe la alegeri.

"Dupa parerea mea, in acest moment, luxul si prostia se platesc. Domnul Dragnea este istorie in Romania! Trebuia sa plece demult.

Eu nu doresc decat sa se intample ceea ce decidem impreuna cu sutele de mii de membri ai PSD care au muncit infernal in aceasta campanie si care au fost jigniti de activitatea lui Liviu Dragnea si de problemele lui personale si de faptul ca a subordonat partidul unor interese personale, omorand meritocratia in partid. Nu poti sa stimulezi organizatii care pierd alegerile in defavoarea organizatiilor care castiga alegerile. In momentul in care l-am sustinut, am sustinut PSD", a declarat Oprisan duminica dupa aflarea primelor rezultate la auroparlamentare.

PSD decide succesorul lui Dragnea

Social-democratii vor sta marti pana seara tarziu in sedinte pentru a stabili ce strategie vor aborda in perioada urmatoare, dupa ce liderul lor, Liviu Dragnea, a fost condamnat luni la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare si au pierdut si alegerile.

Urmareste, in format LIVE TEXT, cum decurg sedintele PSD

Intalnirile social-democratilor au debutat la ora 11:00 cu Biroul Permanent National, in cadrul caruia s-a decis desemnarea lui Carmen Mihalcescu in functia de presedinte interimar al Camerei Deputatilor. Ea este acum vicepresedinte al Camerei si deputat PSD.

Urmeaza o intalnire a grupurilor parlamentare reunite, iar de la ora 18:00 social democratii se reunesc in sedinta Comitetului Executiv.

PSD trebuie sa stabileasca si data la care va avea loc congresul partidului, in cadrul caruia va fi ales noul lider.

Pana atunci, interimatul ar putea fi preluat de Viorica Dancila, tinand cont ca in acest moment ea este numarul doi din PSD, fiind presedintele executiv. Aceasta decizie va fi luata insa in CEx, asa ca ramane de vazut daca social democratii o doresc sau nu pe Dancila la sefia PSD pana la congres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Marian Oprisan PSD Dragnea, #Marian Oprisan justitie PSD , #PSD