Oprisan propune ca presedintele PSD care pierde alegerile sa isi dea demisia

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 11:55
968 citiri
Oprisan propune ca presedintele PSD care pierde alegerile sa isi dea demisia

Daca statutul PSD va fi modificat, presedintele formatiunii va fi nevoit sa isi depuna mandatul daca pierde alegerile, iar vicepresedintii vor fi propusi de organizatiile care au obtinut cele mai bune rezultate in alegeri. Aceasta este propunerea presedintelui PSD Vrancea, Marian Oprisan.

Modificarile propuse de acesta vor fi analizate si supuse aprobarii Congresului Extraordinar al PSD, care va avea loc luna aceasta, informeaza Monitorul de Vrancea.

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a transmis, marti, Secretarului General al PSD propunerile de modificare si completare a Statutului Partidului Social Democrat.

Presedintele Consilului Judetean Vrancea vrea ca la Congresul Extraordinar sa fie validati un numar de 15 vicepresedinti care sa fie desemnati de catre Comitetul Executiv al PSD, dar mai solicita ca presedintele PSD sa isi depuna mandatul daca nu a castigat alegerile, in calitate de candidat.

Victor Ponta nu candideaza la presedintia PSD, dar are un proiect de reforma

Oprisan cere ca cei 15 vicepresedinti ai partidului sa fie propusi de organizatiile judetene PSD care au obtinut cel mai bun rezultat in alegeri, rezultatul reiesind din media procentuala a ultimului ciclu electoral (alegeri locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale).

Rezultatele vor fi centralizate de catre secretariatul PSD, iar clasamentul va fi stabilit in functie de procentul obtinut de fiecare organizatie judeteana.

Nastase: E usor exagerat ca presedintele PSD sa fie si presedintele Consiliului National

"Presedintele partidului este cel care coordoneaza campaniile electorale si are responsabilitatea alcatuirii echipei de campanie, a strategiilor electorale. Presedintele are, prin urmare, si responsabilitatea rezultatelor pe care le obtine partidul, iar daca rezultatele obtinute in alegeri sint mai mici, ca procent, decat cele obtinute in urma cu patru ani la aceleasi tipuri de alegeri atunci este necesar sa isi depuna manda-tul", a mai aratat Marian Oprisan.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#demisie presedinte PSD, #demisie pierderi alegeri prezidentiale, #modificari statut Marian Oprisan , #PSD