Oprisan: PSD ar trebui sa voteze "legile bune" ale Guvernului Boc

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 20:52
690 citiri
Oprisan: PSD ar trebui sa voteze "legile bune" ale Guvernului Boc
Foto: Aer.edu

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat vineri, dupa sedinta CEx, ca a votat impotriva mandatului lui Mircea Geoana si considera ca "stanga democratica" trebuie sa sanctioneze "derapajele" puterii, dar ar trebui sa voteze "legile bune" ale Guvernului.

"Am votat impotriva. In acest moment ma gandesc la cetatenii Romaniei, ma gandesc la cei 5 milioane si ceva de cetateni care si-au pus increderea in PSD. Stanga democratica trebuie sa sanctioneze toate derapajele puterii, dar eu cred in continuare ca acele legi bune trebuie sa le aprobam si ca decizia noastra sa fie responsabilitate, obiectivitate si luciditate in continuare", a declarat Oprisan.

Intrebat la ce tip de sprijin se gandea cand a afirmat ca PSD ar putea sa dea "o mana de ajutor" actualei puteri, Oprisan a explicat ca avea in vedere ocuparea unor ministere de catre social-democrati, dar decizia partidului a fost de a ramane in opozitie. "Dupa analiza din Comitetul Executiv s-a luat o decizie cat se poate de clara, de a ramane in opozitie", a comentat Oprisan.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat pentru NewsIn ca nu a inteles mesajul lui Oprisan, social-democratii fie intrand la guvernare, fie asumandu-si opozitia. "Suntem un partid de opozitie si n-avem cum sa intram asa pe fractiuni, nu suntem grupuri independente", a spus Vanghelie.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a explicat ca votul impotriva dat de Marian Oprisan pentru mandatul lui Mircea Geoana a fost unul bazat pe statut, avand in vedere faptul ca doar Congresul PSD poate da voturi de incredere, si nu Comitetul Executiv. "A avut retinere asupra ideii de incredere. El avea dreptate pe fond, pe principii statutare", a comentat Iliescu gestul lui Oprisan.

In ceea ce il priveste pe Marian Sarbu, presedintele de onoare al PSD spus ca fostul ministru al Muncii nu poate intra la guvernare atata timp cat partidul se afla in opozitie. "Nu exista alternativa. Ca partid, PSD intra in opozitie. Nu poate un membru al sau sa intre la guvernare, cu partidul in opozitie", a declarat Iliescu dupa sedinta CEx.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a comentat la randul sau oferta presedintelui Basescu, ca Marian Sarbu sa faca parte din noul Executiv, declarand ca a avut "impresia" ca Sarbu a inteles argumentele aduse de social-democrati impotriva unei asemenea alternative, dar decizia ramane la latitudinea sa. "E greu de inteles de ce un socialist convins ca el ar intra intr-un Guvern de dreapta, pe niste programe care in mod evident sau probabil ca sunt mai departe de ce reprezinta fundamentul ideologic al actiunii lui de pana acum. Am avut impresia ca el a acceptat aceste argumente. El va decide cum sa actioneze", a spus Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Marian Oprisan, #Oprisan legi bune, #PSD voteaza legi bune , #PSD