Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gabriel Oprea: Marian Sarbu este cel mai bun pentru functia de ministru al Muncii

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 07:17
1659 citiri
Gabriel Oprea: Marian Sarbu este cel mai bun pentru functia de ministru al Muncii

Gabriel Oprea, presedinte executiv al UNPR si ministru al Apararii, il sustine pe Marian Sarbu pentru preluarea Ministerului Muncii, lasat liber in urma demisiei de Ioan Botis.

"Regret ce s-a intamplat cu Ioan Nelu Botis, care a fost un profesionist, dar am sustinut intotdeauna ca Marian Sarbu, colegul meu, este cel mai bun pentru a conduce Ministerul Muncii. Sigur, decizia ii va reveni premierului", a declarat Oprea, pentru Gandul.

Numele lui Marian Sarbu a fost vehiculat, in ultimii ani, pentru preluarea acestui portofoliu. Sarbu ar putea sa aiba si sustinerea presedintelui Basescu, care il aprecia inca de pe vremea cand era membru PSD.

Singurul impediment in calea nominalizarii lui Marian Sarbu la minister este o chestiune politica, adica faptul ca UNPR ar avea doua ministere, pe langa cel detinut deja de Gabriel Oprea.

La randul sau, Varujan Pambuccian, liderul minoritatilor nationale, considera ca nominalizarea lui Sarbu ar "deregla mecanismul politic".

"E posibil sa se consulte si cu noi, dar nu cred ca are rost, locul fiind al lor, al PD-L. Daca ar fi numit Marian Sarbu, asta ar deregla intreg mecanismul. Este locul PD-L", a precizat el.

Boc spune ca Ministerul Muncii nu merge la UNPR

De altfel, chiar premierul Emil Boc a declarat miercuri, la Constanta, ca Ministerul Muncii nu va reveni partenerilor de guvernare de la Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, pentru ca repartizarea portofoliilor in cadrul Coalitiei a fost stabilita la crearea acesteia si nu se modifica.

"Protocolul politic stabileste repartizarea portofoliilor in coalitie si o modificare ar presupune o trecere a Guvernului prin Parlament", a subliniat primul ministru, dand de inteles ca viitorul ministru al Muncii va veni tot de la PD-L.

El a adaugat ca deocamdata nu poate sa pronunte niciun nume, dar ca numele pe care il va pronunta va fi cel al viitorului ministru. Pana atunci, atributiile tehnice pentru conducerea ministerului vor fi preluate de secretarul de stat Nicolae Ivaschescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Marian Sarbu Ministerul Muncii, #Sarbu Oprea Muncii , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza patriot
patriot
rank 1
Oprea izmanarul mincinos i-si lauda sculele din falsul partid care niciodata nu a trecut testul votului...
Poza ghighi
ghighi
rank 5