Marian Sarbu: Fara interventia ministrului Oprea, pensiile militare ar fi scazut dramatic

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 20:59
2239 citiri
Marian Sarbu: Fara interventia ministrului Oprea, pensiile militare ar fi scazut dramatic
Foto: Imopedia

Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Marian Sarbu, a declarat, joi, referindu-se la pensiile militare, ca potrivit datelor oficiale ale Ministerului Apararii Nationale (MApN), pensiile militare sub 3.000 de lei pentru cariera completa nu au scazut, ci dimpotriva, au crescut.

"Fara interventia ministrului Oprea, pensiile ar fi scazut dramatic. (...) In urma initiativei de a publica pe pagina de Internet a MApN datele exacte ale procesului de recalculare, situatia pensiilor militare a devenit mult mai clara. Din datele prezentate, rezulta ca pensiile militare sub 3.000 de lei pentru cariera completa nu au scazut, ci dimpotriva, au crescut", a precizat Sarbu, dupa intalnirea conducerii UNPR cu liderii confederatiilor sindicale.

Marian Sarbu a facut un apel ca inainte de orice comentariu, sa fie analizate datele corecte care, in prezent, sunt publice si pot fi verificate pe site-ul MApN, pentru a cunoaste situatia reala a pensiilor militarilor.

"Pana la data de 18 ianuarie, s-au procesat 25.798 de dosare. (...)Toti pensionarii militari cu stagiul complet si cu pensia pana in 3.000 lei au primit o pensie mai mare decat pana acum. Dintre cei 22.526 de pensionari cu cariera militara incompleta, pentru aproximativ 80% (adica 15.104 de cazuri) dintre cei cu pensia mai mica de 3.000 lei, pensia creste. In aproximativ 20% din cazuri se inregistreaza, intr-adevar, scaderi. Pentru cele 3.264 de cazuri cu cariera incompleta si pensii mai mari de 3.000 lei, pentru 559 creste pensia, in schimb pentru 2.705 scade", a exemplificat liderul progresist.

Sarbu a subliniat ca MApN nu a facut decat sa respecte legea si a adaugat ca pensionarii ale caror dosare nu au fost procesate, din motive ce tin de dificultatea procedurilor, au primit pensia calculata pe baza salariului mediu brut.

"Pensionarii militari isi vor primi, insa, toate drepturile retroactiv. Este si cazul celor cu dosare neprocesate, dar si cazul celor cu perioade lipsa din adeverintele de venit.(...) Vreau sa le transmit pensionarilor militari un mesaj sincer si direct: sa fie increzatori ca isi vor primi toate drepturile si ca s-au facut toate eforturile pentru ca pensiile lor, mai ales cele mai mici de 3.000 de lei, sa nu fie afectate. (...) Din acest motiv, ii rog pe pensionarii din Armata sa aiba incredere, pentru ca isi vor primi drepturile care li se cuvin", a conchis acesta.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Marian Sarbu pensii militari, #interventie Oprea pensii militari , #stiri Marian Sarbu