Marian Sarbu: PD-L incearca sa guverneze ultraliberal

Duminica, 13 Februarie 2011, ora 22:03
3027 citiri
Marian Sarbu: PD-L incearca sa guverneze ultraliberal
Foto:DC News

Presedintele executiv al UNPR, Marian Sarbu, a declarat, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca PD-L guverneaza tara intr-un mod ultraliberal si ca formatiunea din care face parte incearca sa impuna o linie mai de stanga, dar ca va ramane in alianta datorita faptului ca tara are nevoie de stabilitate politica si sociala.

"PD-L incearca sa guverneze tara ultraliberal(...) Noi am incercat sa impunem masuri mai de stanga, precum pastrarea pensiei sociale minim garantate", a spus Sarbu.

El a vorbit si despre rolul pe care l-a avut UNPR pentru tara si a considerat ca partidul sau a asigurat stabilitatea politica, iar in 2011 va asigura si stabilitatea sociala.

"Fara noi, aceasta alianta n-ar fi reusit sa ramana la putere. Am venit intr-o dorinta de a sustine un interes national legat de stabilitatea politica. Am asigurat o stabilitate politica absolut necesara (...)Ambitia noastra e ca dupa stabilitatea poltitica, sa asiguram stabilitatea sociala, ca sa reconciliem relatia guvernanti-guvernati. De aici pana la demagogica folosita ca substitut al politicilor publice, UNPR are un alt drum", a spus Sarbu.

Roadele guvernarii

Sarbu a vorbit despre rezultatele pe care le-a obtinut UNPR, considerand ca de politicile sale au beneficiat milioane de oameni.

"Pornind de la stabilitatea asigurata, anul acesta incep sa apara roadele-o parte din salarii au inceput sa fie date inapoi, un milion jumatate de pensionari care au lucrat in grupele de munca 3 si 4 primesc in medie un milion in plus la pensie. Apoi, se pare , din toate estim, vom incheia anul cu crestere economica", a mai spus acesta.

"Anul trecut aceasta alianta a rezistat la atacuri extrem de dure, din Opozitie si din strada. UNPR a renuntat la ceea ce demagogic ar fi putut sustine - sa creasca pensiile, salariile".

Intrebat daca UNPR ar putea parasi PD-L, Sarbu a spus ca acest lucru e posibil intr-un singur caz - daca Guvernul ignora garantiile constitutionale privind negocierile colective. Vom spune "Pana aici!"

PSD nu mai e de stanga

Marian Sarbu a mai spus si ca UNPR e singur pe culoarul de centru-stanga, in conditiile in care PSD nu mai poate fi considerat asa in acest moment.

"PSD a parasit zona de centru stanga(...) PSD e intr-un moment in care schimbarea de generatie a dus la o totala dezideologizare", a spus presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei.

El a vorbit si despre sansele UNPR, considerand ca partidul sau are sanse sa treaca pragul electoral.

"Anul trecut ne-am facut timpul necesar sa organizam partidul in teritoriu. Acum vom da o mult mai mare identitate si capacitate partidului ca partidul care sa se prezinte in alegeri. In acelasi timp, orice fel de actiune politicianista care ar pune iar nevoia de stabilitate ar fi dezastruoasa ca efecte (...) UNPR va depasi lejer pragul electoral", a mai spus Sarbu.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Sarbu PDL ultraliberal, #Sarbu UNPR stabilitate, #Sarbu PSD centru stanga , #stiri Marian Sarbu