Daca Mazare are sanse sa plece acasa, colegul de celula Vanghelie ramane in arest

Vineri, 22 Mai 2015, ora 09:32
3103 citiri
Daca Mazare are sanse sa plece acasa, colegul de celula Vanghelie ramane in arest
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, ramane in arest preventiv, la "beciul domnesc", unde este coleg de celula cu Radu Mazare.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ au respins cererea de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar, asa cum au cerut avocatii lui Vanghelie.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, potrivit Relitatea TV.

Radu Mazare, primarul suspendat al Constantei, ar putea scapa de "beciul domnesc", asa cum a numit chiar el arestul central al Capitalei.

Radu Mazare, la un pas sa iasa din "beciul domnesc"

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, joi seara, sa inlocuiasca masura arestului preventiv cu arest la domiciliu pentru Mazare. Decizia nu este, insa, definitiva si poate fi atacata cu recurs de procurorii DNA.

Marian Vanghelie nu scapa de gratii - inca 30 de zile de arest

Marian Vanghelie, 1 Mai dupa gratii: Judecatorii nu-l lasa sa plece acasa

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

"In perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei (noi).

Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria Sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre omul de afaceri, pe de alta parte", sustine DNA.

Vanghelie ar fi luat spaga in pungi de plastic si s-ar fi intalnit cu intermediarii in piata (Video)

"Comisionul" respectiv ar fi fost platit de catre omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (varul primarului) si al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

"Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre SC Premier Palace SRL (societate controlata, prin intermediul unor societati de tip off-shore, de catre omul de afaceri) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani.

Din datele existente in cauza a reiesit ca beneficiare ale unor astfel de contracte (si a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele si societatile Bucuresti SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) si Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan) ", arata DNA.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Vanghelie arest prelungit, #Vanghelie arestat beciul domnesc , #arestat