Marian Vanghelie nu scapa de "beciul domnesc" - inca 30 de zile in arest

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 19:11
2065 citiri
Marian Vanghelie nu scapa de "beciul domnesc" - inca 30 de zile in arest
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Marian Vanghelie ramane in arest inca 30 de zile, dupa ce instanta suprema i-a respins contestatia, vineri, in dosarul in care este acuzat de luare de mita pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au mentinut astfel decizia din 8 aprilie a judecatorului de drepturi si libertati de la instanta suprema, care a prelungit cu inca 30 de zile mandatul de arestare preventiva al primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, emis in 14 martie.

Instanta a respins si contestatia varul lui Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat si administrator al mai multor societati comerciale, acesta urmand sa mai stea 30 de zile in arest.

Unul dintre avocatii lui Marian Vanghelie, Cristian Ene, a spus, dupa judecarea contestatiei, ca primarul suspendat al Sectorului 5 poate fi lasat in libertate sau arestat la domiciliu, pentru ca exista probe favorabile acestuia,dar si martori si documente ce au rolul de a demonstra faptul ca Vanghelie nu a comis anumite fapte de care este acuzat.

Vanghelie ar fi luat spaga in pungi de plastic si s-ar fi intalnit cu intermediarii in piata (Video)

Avocatul a precizat ca, la acest moment, procurorii DNA fac acte procedurale si audieri de martori ce nu necesita prezenta lui Marian Vanghelie, astfel ca o masura mai blanda in cazul sau nu poate influenta in niciun fel urmarirea penala.

Marian Vanghelie este in arest preventiv din 14 martie, in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, unele fapte fiind savarsite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el castigand alegerile din pozitia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid pana in noiembrie 2014, cand a fost exclus, alaturi de Mircea Geoana si Dan Sova, in urma votului Comitetului Executiv National al PSD. Ulterior, in martie, Vanghelie si Geoana au anuntat infiintarea unei noi formatiuni politice - Partidul Social Romanesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Vanghelie arest, #Vanghelie arest 30 zile, #Vanghelie arest , #arestat