Geoana se leapada de Vanghelie - ce se intampla cu partidul celor doi

Vineri, 13 Martie 2015, ora 19:13
5535 citiri
Geoana se leapada de Vanghelie - ce se intampla cu partidul celor doi
Foto: Facebook/Marian Vanghelie

Partidul pe care il construia Marian Vanghelie si Mircea Geoana, impreuna cu alti politicieni, a anuntat, dupa retinerea politicianului, ca va continua procesul de constructie.

Partidul Social Romanesc a precizat si ca instantele judecatoresti sunt cele abilitate sa se pronunte in cazul lui Vanghelie, informeaza Mediafax.

Vanghelie afla daca va fi arestat: Am un loc in celula pentru Oprea si Ponta

"Referitor la situatia in care se afla Marian Vanghelie in aceste zile, Partidul Social Romanesc considera ca, din punct de vedere juridic, instantele judecatoresti sunt cele abilitate sa se pronunte cu privire la vinovatia sau nevinovatia unui cetatean al Romaniei, indiferent de pozitia politica sau publica detinuta, cu respectarea prezumtiei de nevinovatie si a cailor procesuale aflate la dispozitia partilor. Din punct de vedere politic, constructia noului partid merge inainte conform calendarului, principiilor si obiectivelor propuse", se arata intr-un comunicat transmis de Partidul Social Romanesc.

Marian Vanghelie a fost retinut

Infiintarea noului partid de stanga a fost anuntata de senatorul Mircea Geoana la inceputul acestei saptamani. Geoana arata ca este un raspuns la "grava deviere de la identitatea de stanga a PSD-ului condus de Victor Ponta". Printre initiatorii noului proiect se afla si Marian Vanghelie.

Vineri seara, Vanghelie a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde magistratii urmeaza sa decida daca edilul va fi arestat preventiv.

Decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu va fi definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Marian Vanghelie a fost retinut joi seara pentru 24 de ore, dupa o zi intreaga de perchezitii la locuinta sa si la sediul primariei pe care o conduce. Anchetatorii au retinut in ordonanta de retinere ca edilul ar fi perceput un comision de 20% din valoarea contractelor incheiate de primarie.

Vanghelie este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vanghelie retinut partid, #Vanghelie retinut Partidul Social Romanesc , #DNA
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
Da' oare coruptia este o deviere politica de stanga, ori de dreapta?
Poza Carrandash
Carrandash
rank 1