Vanghelie a cumparat magazinul Bucuresti cu 3,2 milioane de lei pusi intr-un diplomat

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 23:17
9853 citiri
Vanghelie a cumparat magazinul Bucuresti cu 3,2 milioane de lei pusi intr-un diplomat
Foto: Arhiva Ziare.com

Varul lui Marian Vanghelie, Mircea Sorin Niculae, a declarat anchetatorilor DNA ca primarul suspendat al sectorului 5 a cumparat magazinul Bucuresti, in anul 2003, cu un diplomat plin cu euro si cu dolari, reprezentand echivalentul a 3,2 milioane de lei.

Niculae sustine ca Vanghelie i-a dat diplomatul cu bani pentru a-l duce la AVAS si ar fi implicati in acest caz si fostul sef AVAS Ovidiu Musetescu si fosta sefa AVAS Bucuresti, precum si omul de afaceri Iulian Lupeanu, scrie Mediafax.

Vanghelie, denuntat la DNA de varul sau: PSD facea plati "la negru" din mita primita de primarul suspendat

Potrivit varului lui Vanghelie, primarul suspendat al sectorului 5 l-a chemat in vara anului 2013 pentru a-i spune ca vrea sa cumpere pe numele sau pachetul majoritar de la AVAS, pe atunci APAPS, al SC Bucuresti SA.

"Eu l-am intrebat cum o sa procedam, intrucat nu aveam cunostintele necesare pentru achizitia vreunei societati de la AVAS, iar el mi-a spus sa stau linistit, ca este totul rezolvat, ca a vorbit cu Musetescu Ovidiu, care era la acea vreme director AVAS, si cu directoarea AVAS Bucuresti cu care, de fapt, a tinut legatura cu privire la achizitia societatii Bucuresti SA.

Mi-a zis ca eu trebuie doar sa particip la licitatie si sa cumpar actiunile respective", a dezvaluit Mircea Sorin Niculae.

"Vanghelie Marian mi-a dat o geanta diplomat ce continea dolari si euro, echivalentul la acea data a 32.000.000.000 ROL. Doua plati pe care le-am efetuat catre AVAS din contul Bancii Ion Tiriac au avut la origine sume de bani de aproximativ 6.000.000.000 ROL pe care le primisem cash de la Lupeanu Iulian si pe care le depusesem in contul meu de la banca", a mai declarat acesta.

De asemenea, varul lui Marian Vanghelie a spus ca a primit bani de la intermediarii omului de afaceri Marin Dumitru, al carui nume apare in dosarul primarului suspendat al sectorului 5 ca ar fi primit contracte preferentiale, si ca era trimis sa se intalneasca cu acestia.

"Niciodata nu imi spunea, cand ma trimitea la intalnire cu Dumitru Marin, ce suma urma sa primesc, dar impresia mea este ca el stia foarte bine ce suma trebuia sa imi dea acesta.

Majoritatea sumelor de bani le-am primit de la Dumitru Marin, iar o parte mi-au fost date de catre apropiati ai acestuia. Sumele de bani mi-erau date de catre acestia cash, in genti, sacose sau diferite pungi", sustine Niculae, adaugand ca in perioada 2007-2014 a primit de la Marin Dumitru aproximativ 13 milioane de lei pentru Vanghelie.

Mircea Sorin Niculae a mai spus, in denuntul sau, in timpul anchetei DNA, ca PSD Bucuresti si PSD Sector 5 ar fi platit "la negru" oameni si firme, din ordinul primarului suspendat al sectorului 5.

Marian Vanghelie se afla in arest la domiciliu, dupa ce a fost eliberat din arest preventiv pe 10 iulie. Primarul suspendat a fost trimis in judecata de catre DNA pe 7 iulie. Acesta este acuzat de procurori ca, in calitate de primar, percepea comisioane si de 20 la suta de la oameni de afaceri, pentru ca firmele acestora sa castige contracte cu administratia locala.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#var Vanghelie denunt, #var Vanghelie DNA , #DNA