Vanghelie vrea sa plece din tara pentru investigatii medicale: Cere sa scape de controlul judiciar in dosarul cu prejudiciu de 300 de milioane lei

Luni, 21 August 2017, ora 15:46
2724 citiri
Vanghelie vrea sa plece din tara pentru investigatii medicale: Cere sa scape de controlul judiciar in dosarul cu prejudiciu de 300 de milioane lei
Foto: Facebook / Marian Vanghelie (Arhiva)

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a cerut, luni, judecatorilor Tribunalului Bucuresti sa ii ridice controlul judiciar in dosarul in care este acuzat de luare de mita si spalare de bani, pentru a pleca din tara in vederea unor investigatii medicale.

El a fost aplaudat de detinutii din boxa cand a spus ca Laura Kovesi si Florian Coldea vor raspunde pentru ca "si-au batut joc de poporul roman".

La termenul de luni, procurorul DNA a cerut mentinerea controlului judiciar pentru fostul primar avand in vedere ca urmeaza sa fie audiati mai multi martori, iar interdictiile de a parasi tara si de a lua legatura cu cei implicati in proces este necesara pentru o buna cercetare judecatoreasca.

In replica, avocatul acestuia a aratat ca fostul primar este de 16 luni cercetat sub control judiciar si ca dosarul se afla in stadiul final, fara a exista riscul de a fi influentat procesul.

"Marian Vanghelie este primul interesat sa-si demonstreze nevinovatia. Am cerut sa paraseasca teritoriul pentru a se ingriji de sanatate. Parchetul a venit, de fiecare data, cu explicatia ca s-ar sustrage judecatii", a aratat avocata Eliza Ene Corbeanu.

Aparatorul a mai declarat ca Vanghelie nu s-a mai angajat de cand a fost retinut si ca are o familie de ingrijit.

In ultimul cuvant, fostul primar a inceput sa-si spuna opinia despre dosarul in care este judecat.

"Am fost 4 luni in arest preventiv. Am fost curtat sa devin marele denuntator al Romaniei. Mi s-au pus microfoane in casa...Problema se pune daca este normal sa fiu subjugat pentru ca nu am fost de accord sa devin informator. Inclusiv despre fostii presedinti ai Romaniei mi-au cerut sa vorbesc. Nu am interes sa vorbesc cu nimeni", a declarat Vanghelie.

In momentul in care judecatorul i-a cerut sa se rezume doar la motivele pentru care ar trebui sa i ridice controlul judiciar, Vanghelie a continuat si a aratat ca "va veni o vreme cand Kovesi si Coldea vor raspunde ca isi bat joc de poporul roman", moment in care mai multi detinuti aflati in boxa, dar si sustinatori ai lui Vanghelie din sala au aplaudat.

Instanta a ramas in pronuntare pe cererea fostului edil al Sectorului 5.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA in iulie 2015, pentru noua fapte de luare de mita si abuz in serviciu si sapte fapte de spalare de bani, care ar fi fost comise cand era primar al Sectorului 5.

In acelasi dosar sunt judecati Mircea Sorin Niculae, varul lui Vanghelie si administrator al mai multor societati comerciale, Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL si omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20 la suta din valoarea contractelor de oferite de Primarie firmelor controlate de Marin Dumitru.

Prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infractionala a lui Marian Vanghelie a fost estimat de anchetatori la 295.207.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Vanghelie control judiciar investigatii, #Vanghelie Coldea Kovesi , #DNA