Codrin Stefanescu cere verificarea averii lui Vanghelie

Marti, 25 Martie 2008, ora 16:35
3675 citiri
Codrin Stefanescu cere verificarea averii lui Vanghelie

Candidatul PC la Primaria Capitalei, Codrin Stefanescu, i-a cerut public liderului de onoare al PSD, Ion Iliescu, sa solicite verificarea averii lui Marian Vanghelie, care ar fi anuntat un buget de 8 milioane de euro pentru campania electorala a PSD, informeaza NewsIn.

Candidatul PC la Primaria Capitalei, Codrin Stefanescu, a declarat, in preambulul solicitarii publice adresate presedintelui de onoare al PSD, ca detine informatii potrivit carora Marian Vanghelie a anuntat in interiorul partidului un buget de campanie ce se ridica la 8 milioane de euro, aproape 600 de mii de euro fiind destinati serviciilor consilierilor straini.

"Domnul presedinte Iliescu il demasca pe acest personaj in propriul partid si-l acuza direct de folosirea ilegala a unei averi acumulate nejustificat. Eu personal ii cer public presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, sa solicite dansul in mod public verificarea averii domnului Marian Vanghelie", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, candidatul PC la Primaria Capitalei, Codrin Stefanescu.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, s-au certat in sedinta Biroului Permanent de luni, acuzandu-se reciproc de faptul ca nu sunt oameni de stanga, au declarat pentru NewsIn surse din partid.

Potrivit unor participanti la discutie, cel care ar fi inceput discutia in contradictoriu ar fi fost Vanghelie, care i-ar fi reprosat lui Iliescu faptul ca il sprijina pe Sorin Oprescu, pe care l-a caracterizat drept un apropiat al controversatului om de afaceri Costel Bobic, unul dintre afaceristii atacati in ultimele zile de primarul de la cinci.

Aceleasi surse au spus ca Vanghelie i-ar mai fi reprosat fostului sef de stat ca afirma ca este om de stanga, cand de fapt el il sprijina pe Tariceanu si pe liberali.

Acest repros l-a enervat la culme pe Iliescu, au mai declarat aceleasi surse.

Iliescu i-a spus primarului ca are averi prea mari si nejustificate pentru cineva care se revendica de stanga si ca face rau partidului prin "vangheliade" si pomeni electorale.

Ion Iliescu l-a mai sfatuit pe Vanghelie sa fie mai ponderat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#candidatul PC, #Codrin Stefanescu, #cere, #verificarea, #averii, #Marian Vanghelie , #Ion Iliescu