Vanghelie, din ce in ce mai singur

Luni, 24 Martie 2008, ora 16:26
5444 citiri
Vanghelie, din ce in ce mai singur

Nervi si lipsa de comunicare in tabara social democratilor, dupa sedinta de luni. Anuntata candidatura a lui Marian Vanghelie nu pare sa fie pe placul majoritatii mai marilor partidului, care au anuntat ca il prefera pe Sorin Oprescu, chiar daca Mircea Geoana si-a anuntat sustinerea pentru actualul edil de la Sectorul 5. Si, chiar daca decizia finala va fi luata abia dupa summit-ul NATO, Vanghelie pare ca ramane din ce in ce mai singur.

Pana si Geoana si-a mai nuantat declaratiile anterioare, afirmand ca "trebuie sa ascultam si vocea organizatiei municipale. Vreau sa fie o decizie unanima a conducerii partidului, astfel incat persoana desemnata sa beneficieze de sustinerea neconditionata a partidului". De aceasta data, liderul PSD a evitat sa-si mai declare deschis optiunea pentru Vanghelie, afirmand numai ca "as dori sa evitam o competitie intre doi oameni foarte valorosi".

Primarul sectorului 5 ramane insa nepasator, afirmand, inaintea sedintei, ca nu-i pasa "cine il iubeste". Dupa BPN insa, a lasat-o mai moale, sustinand ca daca Oprescu va obtine sprijinul partidului, il va avea si pe al sau.

Cel mai vehement a fost, fara indoiala, Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, care a declarat dupa sedinta Biroului Permanent National (BPN), ca nu s-a discutat nimic despre rivalitatea Vanghelie - Oprescu. La intrebarile insistente ale jurnalistilor, Iliescu a raspuns enervat ca nu s-a discutat nimic despre situatia tensionata din partid legata de cei doi posibili candidati pentru Primaria Capitalei Marian Vanghelie si Sorin Oprescu.

"E treaba mea (pe cine sustin - n. red.), propunerile sunt controversate", a spus Iliescu, refuzand sa faca alte declaratii pe acest subiect.

El a mai spus ca nu BPN poate decide asupra acestei chestiuni, ci Comitetul Executiv, care va avea loc dupa summit-ul NATO de la Bucuresti din perioada 2 - 4 aprilie.

Insa Iliescu a subliniat ca partidul sau nu va face niciodata o alianta prelectorala cu PNL.

"Nu va fi niciodata o alianta prelectorala cu PNL, putem contura doar posibile aliante postelectorale", a afirmat el, adaugand ca este exclusa si o alinata cu PD-L.

Totodata, Iliescu a afirmat ca principalele teme ale sedintei BPN au fost problema finalizarii candidaturilor, "o tema nu usoara", o analiza a ceea ce a insemnat guvernarea dreptei si obiectivele campaniei locale.

El a precizat ca nu s-a discutat nominal nicio situatie si a mentionat ca un criteriu esential pe baza caruia vor fi desemnati candidatii pentru primarii va fi cel al popularitatii.

Ponta si Vacaroiu, cu Oprescu

La randul sau, vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a confirmat ca decizia finala privind desemnarea candidatului social-democratilor pentru Primaria Capitalei se va lua in cadrul Comitetului Executiv al partidului. Totodata, Ponta a recunoscut ca Sorin Oprescu este primul in sondajele comandate de PSD.

"Eu unul, care sunt pe locul doi am acceptat acest lucru si il sustin pe Oprescu", a dezvaluit Ponta, intrebat daca Marian Vanghelie accepta argumentul sondajelor.

Sorin Oprescu si-a gasit inca un sustinator in persoana presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu. "Eu sunt de partea lui Oprescu. Cred ca are cele mai mare sanse la ora actuala. Bucurestenii asteapta, in primul rand, un candidat primar bucurestean si, in al doilea rand, un intelectual", a afirmat Vacaroiu.

"Eu nu am zis ca e bun sau nu e bun", a mai spus Vacaroiu despre Vanghelie, pe care l-a caracterizat ca "un tip bataios".

"Vanghelie are meritul lui, a realizat multe lucruri", a mai spus presedintele Senatului, adaugand ca un candidat PSD pentru Primaria Capitalei va fi desemnat in functie de popularitatea pe care cei doi aspiranti o au in sondaje.

Mai echidistant, Miron Mitrea a declarat ca nu sustine pe niciunul dintre cei doi candidati, desi saptamana trecuta inclinase balanta spre Vanghelie.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#Iliescu, #PSD, #alianta, #prelectorala, #PNL , #Mircea Geoana