Marian Vanghelie, care este si va fi (Opinii)

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 18:42
4354 citiri
Marian Vanghelie, care este si va fi (Opinii)

Recunosc spasit ca Marian Vanghelie a inceput sa ma fascineze. Omul este tupeul si amoralitatea in forma pura. N-are niciun complex, nici macar adierea vreunui scrupul nu-l tulbura vreodata, este cazut in propria admiratie.

De fiecare data cand ii era cantat prohodul politic, fie la autosuspendarea din partid pe vremea unei anchete penale, fie dupa ce Mircea Geoana a pierdut alegerile, fie la arestarea lui Catalin Voicu, a bagat nitel capul la fund pentru a reveni mai vioi si mai puternic. A castigat alegeri cu sau fara sustinerea PSD, a iesit mereu basma curata. Nu e inteligent, dar este foarte smecher si abil.

Ce n-a santajat a cumparat, astfel incat a ajuns in gratiile unor oameni care pe vremuri din golan si maimutoi nu-l scoteau. De exempu, Ion Iliescu. A facut demonstratii de forta, precum vanghelioanele, dar si antologie de umor involuntar. Ar putea fi autorul unui compendiu de expresii originale obtinute prin siluirea limbii romane si a celei engleze. N-are a face. A transformat poreclele "almanahe", "goagal" in renume, in marca unui politician care este mereu pe val. Intr-un anume fel, omul este chiar de admirat. Este supravietuitorul perfect al politicii dambovitene.

Acum vrea din nou sa fie primar general. Un vis mai vechi care se reactiveaza din patru in patru ani. Este convins ca poate castiga alegerile caci din punctul sau de vedere Bucurestiul nu este altceva decat un imens Ferentari. Poate ca, pe undeva, are dreptate. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar arata campania lui Vanghelie, cu gratarele sfarainde intinse in fata Atheneului, cu pungi cu zahar impartite prin Dorobanti, cu afise din 2 in doi metri si o poza gigantica pe sediul Bibliotecii Nationale, cu ziceri zguduitoare in toate ziarele si pe toate ecranele.

Nu vrea sa se gandeasca la asta nici conducerea PSD, caci o candidatura a lui Vanghelie ar strivi si ultima aparenta de onorabilitate a acestui partid. Vreau sa cred ca infrangerea ar fi la scor in fata oricarui contracandidat. Ca este exact ceea ce ar merita si ar fi mai reprezentativ, de fapt, pentru PSD, e alta poveste. Cert este ca actuala conducere are alte planuri, care-l vizeaza pe Sorin Oprescu, tocmai unul dintre dusmanii traditionali ai celui care este.

Credeti ca Marian Vanghelie s-a descurajat? Dimpotriva. Este si mai hotarat in asaltul sau asupra primariei generale, spre disperarea lui Victor Ponta. Si daca USL nu-l vrea sef peste Bucuresti, atunci nici el nu vrea USL. Asa ca organizatia de Bucuresti nu a ratificat nici pana astazi protocolul de constituire a aliantei cu liberalii si conservatorii.

Presedintele PSD l-a somat sa se conformeze, i-a dat chiar un ultimatum. Marian Vanghelie nici nu l-a bagat in seama, ba a apasat chiar mai tare acceleratia si s-a aliat de facto cu Elena Udrea, in consiliul general al Capitalei si pe santiere ANL, in numele interesului public si al normalitatii politice, desigur. Ce poti sa mai zici? Teoretic poate fi sanctionat, desigur. Practic, ma indoiesc insa ca Victor Ponta va avea curajul sa se dea la el.

Intre timp, Vanghelie si-a inceput campania electorala. S-a suit in elicopter ca sa caute solutii pentru traficul si urbanismul din Bucuresti. A vazut de sus, una grasa, una slaba, caldiri desigur si nu i-a placut deloc. Sa fie toate slabe sau toate grase, asta nu am inteles. Se ia la tranta cu firmele care ridica masini. Este vioi si ubicuu. Goagal are cont pe facebook, are pagina de Internet, iar campania si-o duce inclusiv la Washington. Si foloseste din plin faptul ca presa il vaneaza. Are expunere mediatica asigurata cat timp mai tranteste cate o nerozie, ceea ce reuseste fara cel mai mic efort.

Probabil nu va ajunge sa candideze din partea USL si nu cred ca este dispus la o candidatura independenta. Dar sunt covins ca isi va vinde foarte scump renuntarea. Astfel incat, ca de fiecare data pana acum, sa iasa in profit politic consistent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Vanghelie primar general, #Vanghelie candidat primaria Bucuresti , #primar