Marian Vanghelie preia conducerea Partidului Dreptatii Sociale: Ne vom lupta pentru drepturile omului (Video)

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 17:34
5775 citiri
Marian Vanghelie preia conducerea Partidului Dreptatii Sociale: Ne vom lupta pentru drepturile omului (Video)
Foto: B1TV

Marian Vanghelie a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca preia conducerea Partidului Dreptatii Sociale - formatiune care va avea congresul in aproximativ trei saptamani, la eveniment urmand sa fie prezenti circa 6.000 de oameni.

Vanghelie a venit la Palatul Parlamentului impreuna cu un grup format din parlamentari, reprezentanti ai sindicatelor, membri ai PDS, alaturi de care va conduce partidul care este infiintat de mai bine de sapte ani.

"Ne vom lupta pentru drepturile omului. O sa vedeti in urmatoarele zile lucruri frumoase. Daca nu voi reusi la urmatoarele alegeri parlamentare sa fiu mai puternic decat PSD, plec acasa. (...) Am avut discutii cu multi oameni din Parlament, cu multi oameni politici, chiar din momentul in care am iesit din arestul preventiv. Am avut discutii pentru ce trebuie facut pentru o stanga democratica din Romania, pe ceea ce trebuie facut ca, in acest stat de drept, sa schimbam lucrurile in bine. (...)

Sunt alaturi de mine oameni, un grup de sprijin din PSD, unii mai vechi decat sunt eu, care am 23 de ani in PSD. Sunt altii care reprezinta sindicatele, Consiliul General, consilii, care reprezinta Parlamentul. In aproximativ trei saptamani ne veti vedea la Sala Palatului, unde vom prezenta ce vrem sa facem cu acest grup", a declarat Vanghelie.

Dragnea, despre o eventuala candidatura a lui Vanghelie: Incurca foarte multa lume (Video)

Marian Vanghelie a aratat ca isi asuma responsabilitatea preluarii acestei noi formatiuni si nu a dorit sa dea inca un raspuns concret in privinta candidaturii sale la Primaria sectorului 5, lasand sa se inteleaga ca ar putea candida chiar la Primaria Capitalei. "Pot sa va spun ca pana pe 20 (aprilie, n.red.) veti vedea sapte candidati la sase sectoare si Primaria Capitalei. Nu vreti un moment tipic cu 7 candidaturi? Sa explodeze doamna Firea", a adaugat el.

Intrebat daca a vorbit cu Mircea Geoana, Marian Vanghelie a spus: "Cine e dl Geoana? (...) In ziua cand dl Geoana s-a dus la DNA, noi dimineata ieseam de la arest. (...) Stiti ce mi-au spus militienii de acolo, care au o vechime? A avut dreptate batranul ce a zis. Restul deduceti dumneavoastra". Intrebat daca "batranul" este Ion Iliescu, Vanghelie a confirmat ca afirmatia sa l-a vizat pe acesta.

Planurile lui Vanghelie in politica: Nu puteti sa conduceti tara cu oameni saraci si cinstiti. Am un mic nerv care ma face sa nu renunt

El a sustinut ca are experienta necesara pentru a fi lider de partid si a adaugat ca va colabora cu "mai multe formatiuni".

"Nu am vorbit cu UNPR, dar cred ca se poate discuta cu noul presedinte. (...) Eu nu vreau sa omor, nu vreau sa arestez, eu vreau sa strang langa mine oameni care sa faca ceva. (...) Daca toti ne ascundem in munti, cine mai vorbeste? Cred ca am castigat experienta necesara, nu neaparat politica, organizatorica, ci de a merge putin cu catusele prin fata romanilor. Cred ca am obligatia, prin experienta politica si organizatorica pe care o am si puterea pe care o am, de a influenta pozitiv foarte multi colegi de-ai mei din PSD sa nu mai stea ascunsi, sa nu mai taca, sa vorbeasca si sa vina alaturi de noi.

In urmatoarea perioada veti fi placut surprinsi de ceea ce vom reusi sa realizam. Nu sunt unul dintre liderii europeni ai acestei tari, dar pot sa strang foarte multa lume, din zona intelectuala, sindicala, oameni cu influenta pozitiva, care pot sa faca ceva. Nu tuturor romanilor le este frica sa faca politica. (...) De aceea imi asum, cred ca eu stiu exact ceea ce trebuie si cum trebuie facut ca aceasta tara sa se duca in linia democratica si europeana in toate domeniile.

Pe linia economica nu avem nicio problema, suntem o anexa la Bruxelles. Cred ca daca in politica economica putem sa facem aceste lucruri, cred ca ar trebui sa vedem si in privinta statului de drept. Am inceput sa citesc si din Drept, ca nu aveam ce face. (...) Nu cred ca asta este o societate model, pericolul este ca jumatate dintre romani o sa ajungem sa fim denuntatorii celeilalte jumatati", a afirmat Vanghelie.

Vanghelie ameninta jurnalisti: Mergeti cu masina si nu stiti ce se-ntampla daca aveti copii acasa

In opinia lui Vanghelie, libertatea este cel mai important lucru.

"Am fost intrebat daca imi este frica. Doar nebunilor nu le e frica, dar va spun sincer: imi depasesc frica pentru ca am coloana vertebrala. Nu le doresc nici macar dusmanilor mei sa li se intample lucruri care nu sunt in regula. (...) Ne propunem sa facem si un guvern din umbra ca sa-i monitorizam mai bine, fie ca e guvernul bruxellez sau nu", a adaugat Vanghelie.

Alaturi de Vanghelie au maiparticipat la conferinta de presa circa 17 persoane, dintre care 3 deputati si presedintele Partidului Dreptatii Sociale, Ion Sasu (foto).

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Vanghelie nou partid, #Vanghelie candidat primarie, #Vanghelie Partidul Dreptatii Sociale , #primar