Trecere de pietoni, de pe trotuar, direct in groapa de gunoi

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 20:36
2560 citiri
Trecere de pietoni, de pe trotuar, direct in groapa de gunoi
foto: Ana Roman

Locuitorii cartierului bucurestean Ferentari pot traversa pe marcaje stradale noi-noute, ce duc insa, uneori, in cate o groapa de gunoi in toata regula aflata de cealalta parte a strazii.

Sectorul 5 al Capitalei a suferit cateva modificari in ultima perioada. Desi s-au asfaltat strazile adiacente din cartierul Ferentari, gropile de gunoi de la marginea drumurilor par vesnice, rezistand mai mult decat bitumul de pe jos si marcajele stradale.

Primarul Marian Vanghelie nu a incheiat pana acum niciun contract cu vreo firma de salubrizare, motiv pentru care drumarii au terminat de asfaltat si vopsit strazile, strecurandu-se cu grija printre gunoaie.

"E o rusine pentru sectorul 5. Acum s-a mai racit afara, dar cand era cald, nu puteai sa treci strada fara a pune mana la gura, de mirosul insuportabil. Este un focar de infectie", spune Viorica Artin, ce locuieste in Sectorul 5.

"Acum au facut trecere de pietoni. La ce imi foloseste mie sa trec strada pe zebra, daca dau in deseurile menajere? Mi se pare ca este o delasare totala a autoritatilor. Nu este de ajuns ca ti-e frica sa umbli noaptea pe strazile din Ferentari, mai trebuie sa-ti tii si respiratia din cauza mirosurilor", adauga Artin, indignata de faptul ca trebuie sa locuiasca in aceste conditii.

In urma rectificarii bugetare, Primaria Capitalei a oferit Sectorului 5 un buget pentru salubrizare de 5 milioane de lei, bani ce ar trebui sa ajunga pana la sfarsitul anului in curs, pentru curatenie si deszapezire.

In saptamanile urmatoare, edilii Capitalei au hotarat totusi ca vor organiza o licitatie pentru asigurarea serviciului public de salubrizare a Sectorului 5.

Pana atunci, pe strada Iacob Andrei, prezentata si in imaginea urmatoare, trecatorii vor traversa in fiecare zi un adevarat focar de infectie, ce-i drept, pe "zebra" noua.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#gunoaie Ferentari, #salubrizare Ferentari Vanghelie, #salubrizare sector 5 , #primar