Vanghelie a dat telefoane mobile drept mita electorala

Miercuri, 28 Mai 2008, ora 18:30
3382 citiri
Vanghelie a dat telefoane mobile drept mita electorala

Mai multi locuitori ai sectorului 5 din Capitala au primit, marti seara, din partea unor echipe PSD pungi in care se aflau telefoane mobile si cartele pre-platite, fiind invitati sa il voteze pe candidatul PSD la primaria sectorului 5, Marian Vanghelie.

Unul dintre norocosii alegatori gasiti acasa marti seara de activistii PSD a declarat ca tinerii purtau tricouri pe care era imprimata imaginea primarului Vanghelie si ca in punga primita drept cadou era un telefon mobil nou, in cutie, perfect functional si o cartela de patru euro.

Mai mult, pe cutia telefonului era trecut numarul de mobil al primarului Marian Vanghelie iar certificatul de garantie al telefonului era necompletat.

Barbatul a mai spus ca nu a fost singurul care a primit un astfel de cadou electoral, fiind convins ca si alti vecini ai sai au fost cadorisiti cu astfel de pachete.

Pomana electorala a fost imortalizata miercuri de jurnalistii de la Newsin, pe care electorii i-au lasat sa fotografieze cadourile primite din partea staff-ului presedintelui PSD Bucuresti.

Marian Vanghelie nu a putut fi contactat pentru a comenta modul in care isi face campanie in sectorul pe care il administreaza deja.

Legea privind alegerile locale interzice oferirea de bunuri in timpul campaniei electorale.

Articolul 109 (1) prevede ca promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar sau de consilier, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Prin bunuri se intelege acele obiecte care au valoare economica semnificativa, precum si marfuri de utilitate alimentara : alimente, bauturi, produse din tutun sau nealimentare.

Potrivit unei hotarari a BEC nu se incadreaza in aceasta categorie materialele de propaganda electorala precum afise, pliante, carti postale, ilustrate, brichete, chibrituri, calendare, cani, galeti, caiete, pixuri, sepci, tricouri, esarfe, fulare sau alte obiecte asemanatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Vanghelie, #mita electorala, #telefoane mobile , #primar