Vanghelie: Bruxelles-ul e bun doar cand se intampla abuzuri ca la Becali si Catalin Voicu

Joi, 23 Mai 2013, ora 23:27
3324 citiri
Vanghelie: Bruxelles-ul e bun doar cand se intampla abuzuri ca la Becali si Catalin Voicu
Foto: RealitateaTV

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, are un mesaj impaciuitor in tot scandalul iscat intre primarul general Sorin Oprescu si edilii de sector. Pesedistul este de parere ca mesajele de tipul "il suspendam, il impuscam" sunt daunatoare, "se speculeaza la maxim legislatia" si intervin institutiile europene.

Totusi, admite Vanghlie, Bruxelles-ul este folositor Romaniei cand "se comit abuzuri, asa ca in cazul lui Gigi Becali sau al lui Catalin Voicu, pentru ca atunci putem apela la CEDO".

In acelasi context, edilul PSD a apreciat, la Realitatea TV, ca Traian Basescu nu trebuia suspendat a doua oara.

"Trebuie sa transmitem mesaje optimiste, nu ca il suspendam, ca il impuscam, ca il omoram. (...) Cu Basescu ne-am certat si am vrut sa il suspendam si n-am facut bine. La prima suspendare am spus 'da' cu toata gura, la a doua recunosc ca am crezut ca se greseste", a declarat Vanghelie.

Primarul a mai opinat ca pactul de coabitare presedinte-premier este un lucru "pe care il faceam si eu daca eram Victor Ponta", iar numirea procurorilor a fost "un lucru maxim pe care un lider politic l-a facut intr-un moment dificil".

"Banui ca Oprescu se vrea presedinte"

Vanghelie a mai spus ca Sorin Oprescu ar avea de gand sa candideze la prezidentiale, altfel nu se explica faptul ca "el se cearta cu noi (primarii de sector - n. red.) fara ca noi sa ne certam cu el".

"Pe Sorin Oprescu nu il ajuta cearta cu noi, oriunde vrea sa candideze. Noi am hotarat sa nu ne certam, ne-ar face placere sa venim sa avem o discutie de doua ore cu Bucurestiul, sa avem o discutie despre cum vrem sa se dezvolte Bucurestiul. Eu sunt la al patrulea mandat si e pacat sa nu-mi aduc aportul, trebuie sa gasim solutia cum dezvoltam Bucurestiul.

Vrea sa candideze la presedintie. Banui (sic!) ca vrea, dar nu zic mai multe, ca nu vreau sa ma supar cu dansul. Eu banui ca vrea sa candideze daca vrea sa se certe fara ca noi sa ne certam. Eu nu pot sa il sustin pe Oprescu, pentru ca trebuie sa sustin USL-ul, pentru ca am alta linie. Deci dintre Oprescu si Antonescu il sustin pe Antonescu. Dar intre Antonescu si Ponta... e mai complicat aici", a completat Vanghelie.

Acesta a reiterat ca ar vrea sa discute cu Oprescu, precizand insa ca nu vrea sa-l jigneasca cerandu-i o intalnire tete-a-tete, ci o reuniune cu toti cei sase primari de sector.

"Eu nu vreau sa ma cert, dar eu unul mi-ar face placere sa discut cu el. Noi suntem primari de la partide diferite, cu interese diferite, dar am inceput sa ne intelegem. Cu Ontanu pot sa vorbesc 200 de ore incontinuu, desi pe fond politic nu putem sa ne intelegem nici 10%.

Nimeni nu ma poate acuza ca is prieten cu Robert Negoita, dar vrea si el sa faca parte la tot ce se intampla cu Bucurestiul si pot sa ma inteleg cu el. Sa mergem toti sase sa vorbim cu Oprescu, ca oamenii s-au saturat de certuri", a continuat Vanghelie.

Vanghelie, institutie europeana

Totodata, primarul a cerut voie sa isi faca un scurt portret, in 30 de secunde. "As vrea sa ne referim la Vanghelie ca la o institutie europeana", a spus edilul.

"La multi lideri nu le-a placut de mine si de atitudinea mea in anumite momente. Dar in momentele grele ale lui Iliescu, am fost langa el, in momentele grele ale lui Geoana, am fost langa Geoana, cand l-au condamnat pe Nastase, eu am iesit primul si am spus ca e o decizie politica.

Poate nu am fost placut, dar in momentele grele am fost acolo unde trebuie sa fie adevarul", s-a descris Vanghelie.

Cazul Becali

Vanghelie a vorbit si despre condamnarea lui Gigi Becali, desi, initial, a declarat ca el nu poate comenta o decizie a instantei.

"Nu comentez, dar stau eu asa acasa si vorbesc cu mine in oglinda: Cum poate o instanta sa stabileasca altceva peste o alta instanta? Cravata dvs. daca e albastra, da-o naibii si las-o albastra, nu poti sa vii sa spui ca e verde. Eu cred ca daca gresesti din punct de vedere economic trebuie sa iti ia libertatea.

Daca as fi presedintele Romaniei, as gratia pe toti cei la care exista o forma de interpretare si condamnarea e o masura exagerata", a spus Vanghelie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vanghelie condamnare Becali, #Vanghelie Oprescu cearta, #Vanghelie condamnare Catalin Voicu , #primar