Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vanghelie: Consiliul sectorului 5 a dat 43 de miliarde de lei vechi pentru sinistrati

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 16:20
1378 citiri
Vanghelie: Consiliul sectorului 5 a dat 43 de miliarde de lei vechi pentru sinistrati
Foto: Antena3

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat ca nu mai putin de 43 de "miliarde" de lei, cel mai probabil lei vechi, au fost alocate de Consiliul Local al sectorului 5 pentru sinistratii din judetele Vrancea, Buzau, Calarasi.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, si iubita sa, deputata PSD Oana Mizil, s-au dus cu ajutoare alimentare in judetul Calarasi, pentru oamenii afectati de ninsori. Mizil este deputat de Bucuresti si sefa organizatiei PSD Calarasi.

Vanghelie nu s-a dus insa doar cu mancare. "Din partea consiliului local, pentru fiecare comuna cu probleme, le-am dat cate un miliard de la sectorul 5. Deci si la Buzau, si aici, si la Vrancea. Aici, (Calarasi - n.red.) 19 miliarde, la Buzau vreo 13 miliarde, la Vrancea 11 miliarde, pentru ca trebuie sa vedem o mai multa forma de organizare. Am vazut la televizor ca oamenii sunt suparati pe anumiti primari, stim foarte bine ca anumiti primari nu au posibilitati financiare si nu au cum sa-si rezolve problemele.

Sunt localitati, va spun ca am o viziune exacta ce se intampla la nivel national, sunt localitati unde nu au macar fonduri nici pentru salarii si atunci trebuie sa sprijinim si primarii ca sa-i sprijine pe oamenii astia, sa poate sa inchirieze utilaje, forta de munca ca sa luam zapada", a explicat social-democratul, intr-o localitate calaraseana.

"Este o etapa premergatoare, asta cu alimentele, dupa care cred ca trebuie sa-i ajutam sa luam zapada din jurul caselor pentru ca cred ca pericolul cel mai mare acolo unde a venit zapada e ca aceste casa sa cada daca vine caldura foarte repede si nu reusim cu autoritatile sa putem sa intervenim si nu se poate interveni daca nu se intervine si economic de la nivel national", a adaugat el.

"Exista alimente pentru toata lumea, nu exista probleme, pentru ca n-am venit ca sa venim pana aicea, am venit sa incercam sa intervenim, cred ca partea de solidaritate e cea mai importanta si eu cred ca toti cei care putem sa ne aducem aportul trebuie sa ne aducem aportul", a mai afirmat Vanghelie.

El a detaliat ca planul de ajutorare a fost pus la cale cu deputatii de Calarasi si cu prefectul Capitalei.

"Am facut o harta la birou cu toate problemele care au aparut mai noi acum si am facut o harta la birou si impreuna cu aviatia utilitara sa luam 10-20 de elicoptere si sa trimitem in fiecare comuna cate doua elicoptere, cate doua elicoptere, pentru ca oamenii au nevoie azi. (...) Pe mine nu ma intereseaza culoarea politica, ci ma intereseaza cum putem sa intervenim", a sustinut vicepresedintele PSD.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Vanghelie ajutoare sinistrati, #Vanghelie zapada, #Vanghelie ajutoare consiliu legal , #primar