Vanghelie face apel la salvarea catedralei Sf. Iosif

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 17:33
1173 citiri
Vanghelie face apel la salvarea catedralei Sf. Iosif
Foto: Realitatea TV

ONG-urile din Romania, dar si bucurestenii cu simt civic, trebuie sa impiedice continuarea lucrarilor de constructie a cladirii de birouri cu 19 etaje, din apropierea Catedralei romano-catolice Sfantul Iosif din Bucuresti. Acesta este apelul facut, miercuri, de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

"Este un teren pentru utilitate publica. ONG-urile, fara societate civila nu am putea sa facem nimic, si bucurestenii trebuie sa aiba simt civic si sa impiedice construirea turnului de langa catedrala Sfantul Iosif", a cerut Vanghelie.

Patriarhia Romana se arata ingrijorata in ceea ce priveste continuarea lucrarilor de construire a unei cladiri de birouri cu 19 etaje in apropierea Catedralei romano-catolice Sfantul Iosif din Bucuresti.

Totodata, potrivit fetelor bisericesti din Capitala, turnul ridicat langa catedrala este ridicat in mod ilegal, autoritatile statului conlucrand cu diverse grupuri de interese si abuzand de pozitia lor pentru a incalca legea.

Preotii ii acuza pe judecatorii din Ploiesti, care au permis, printr-o hotarare irevocabila data pe 25 iunie, reinceperea lucrarilor la blocul-turn de langa catedrala, ca au ignorat un lung sir de abuzuri si ilegalitati comise de cei care au avizat constructia.

Proprietarul cladirii, acelasi care detine si cladirea Millenium Business Center, amplasata langa Biserica Armeneasca si care a luat foc acum aproape trei saptamani, nu are niciun aviz legal pentru a construi imobilul, potrivit acelorasi surse.

Lucrarile la blocul turn de langa Catedrala Romano-Catolica au inceput in 1998, desi este amplasata la doar cativa metri de o cladire aflata in patrimoniu european.

Arhiepiscopia Romano Catolica din Bucuresti a constestat in instanta autorizatia de construire emisa de Primaria sectorului 1 si a avut castig de cauza la Tribunalul Dambovita. Decizia Curtii de Apel Ploiesti a fost insa ca autorizatia este legala iar lucrarile pot reincepe.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Vanghelie apel construire catedrala, #catedrala sfantul iosif cladire turn , #primar