Familia politica Lazaroiu-Vanghelie (Opinii)

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 12:43
2900 citiri
Familia politica Lazaroiu-Vanghelie (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

Se spune ca marile spirite se intalnesc. Conjunctura, sau poate coincidenta, a asezat afirmatiile lui Sebastian Lazaroiu si Marian Vanghelie in ceea ce priveste alegerea primarilor din primul tur de scrutin in aceeasi familie a cunoasterii.

Daca fostul consilier prezidential a pretins fara echivoc ca intre PD-L si PSD a intervenit o intelegere subterana pentru a ingropa PNL la alegerile locale, seful socialistilor din Bucuresti a sugerat acelasi lucru.

In emisiunea lui Robert Turcescu si Ion Cristoiu, Vanghelie a fost intrebat de ce nu a fost PSD mai vocal in a combate actul normativ adoptat marti la Camera Deputatilor, iar raspunsul, in doi peri, a fost ca unor colegi de-ai sai le convine situatia.

Acum, ca domnul Lazaroiu a strecurat, in stilu-i caracteristic, o soparla menita sa provoace cel putin un schimb de replici lamuritoare, in spatele usilor inchise, intre Victor Ponta si Crin Antonescu, iar Vanghelie a fost oblu, fara intentia de a starni agitatie, nu are importanta. Ceea ce-i uneste este adevarul: cei mai avantajati de lege sunt primarii aflati in functii. Cum acestia apartin PSD si PD-L, nemaiexistand turul al doilea, unde suma a doua optiuni putea aduce victoria, liberalii sunt nevoiti sa sustina o intreaga galerie de alesi proveniti din formatiunea politica partenera.

Mai departe. Am detectat si la domnul Lazaroiu, si la Marian Vanghelie, o calcatura semeata. Sociologul a explicat simplu, dar bine insurubat in misiune, cum PSD are interesul sa rupa alianta, deoarece prin divizarea electoratului de dreapta, se va alege cu mai multi primari, iar primarul s-a cerut la lupta, afirmand ca prefera sa-si desfasoare aptitudinile in turul doi - incomparabil mai dulce e victoria obtinuta cu sudoare!

Despre lupta este vorba. Ii dau dreptate lui Vasile Dancu atunci cand spune ca USL va avea ocazia sa-si arate forta, insa va fi teribil de greu de desfasurat artileria in orase unde primarii au mai tuns niste gardulete vii, au dat cu var, au facut parcari si au plombat drumuri. In ciuda valului pe care se afla acum aceasta constructie politica, si a sondajelor care dau PD-L in galeata (m-a amuzat paralela facuta intre Silvio Berlusconi si Traian Basescu de catre televiziunile de stiri, desi italienii care fac misto de premier chiar au spirit, spre deosebire de ai nostri), un primar portocaliu nu va putea fi detronat decat daca se demonstreaza ca a furat cu voinicie.

Lasand gluma la o parte, cele doua prestatii pe care le consider cele mai semnificative ale zilei de marti arata ca inclestarea care urmeaza va fi strasnica, si va fi dusa pe taramul politicii mari, nu al institutiei bunului gospodar. Decat la Primaria Generala, probabil, daca va candida si Vanghelie. Partidele vor incerca, in campania pentru locale, sa se foloseasca de val sau sa-l biruiasca. Nimic nou in discurs. Doar gargara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Marian Vanghelie Sebastian Lazaroiu, #primari alesi singur tur, #alegeri locale 2012 , #PSD