Intalnire Ponta-Vanghelie la Bruxelles - ce NU s-a discutat

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 19:30
2411 citiri
Intalnire Ponta-Vanghelie la Bruxelles - ce NU s-a discutat
Foto: Arhiva (Realitatea TV)

Presedintele PSD, Victor Ponta, si vicepresedintele Marian Vanghelie s-au intalnit, intr-un cerc mai larg, la Bruxelles, joi seara, amandoi evitand subiectele delicate legate de PSD.

Intalnirea dintre Ponta si Vanghelie a avut loc intr-un restaurant din centrul Bruxelles-ului, unde era programata o cina intre presedintele PSD, cativa dintre europarlamentarii partidului si jurnalistii romani care il insoteau pe Ponta.

Staff-ul presedintelui PSD rezervase doua mese in acest scop, fiind prezenti si europarlamentarii Catalin Ivan, Rovana Plumb, Adriana Ticau, Corina Cretu, Viorica Dancila, Ioan Enciu.

Jurnalistii romani care urmeaza sa asiste, vineri, la congresul Partidului Socialistilor Europeni, au ajuns cu alt zbor decat Ponta la Bruxelles, cu cateva ore mai devreme, si s-au intalnit, la hotelul unde erau cazati, cu Marian Vanghelie, Aura Vasile, Doru Giugula si cativa dintre consilierii municipali PSD.

Vanghelie se afla la Bruxelles de doua zile, o parte a jurnalistilor care aflasera de deplasarea acestuia in Capitala Belgiei speculand ca s-ar discuta despre o eventuala demisie din PSD, dupa excluderea lui Mircea Geoana.

La intrebarile jurnalistilor, apropiatii lui Vanghelie au invocat faptul ca deplasarea la Bruxelles a avut ca scop schimbul de experienta cu mai multi primari din Belgia.

Seara, Vanghelie a sosit la restaurantul in care se afla Ponta la o ora dupa acesta, creand impresia ca vrea sa previna speculatiile ca, aflat in acelasi oras cu liderul PSD, ar evita o intalnire cu acesta.

In timpul discutiilor, cei doi au evitat subiectele delicate din PSD. Ponta a adus in discutie excluderea lui Geoana si discursul acestuia din Comitetul Executiv, Vanghelie nelasandu-se provocat, dand raspusuri neutre - nici in apararea lui Geoana, nici critice.

Situatia din PSD Bucuresti sau nemultumirile unor membri PSD dupa excluderea lui Geoana nu au fost aduse in discutie de niciunul dintre cei doi, atat Ponta, cat si Vanghelie parand mai degraba preocupati sa creeze aparenta ca pot trece peste o intalnire pe care niciunul nu si-a dorit-o.

Rezervele bine cunoscute ale lui Ponta fata de Vanghelie au fost evidente din atitudinea distanta abordata, cu bratele incrucisate in timpul discutiilor.

In timpul intalnirii, Ponta a citit la un moment dat de pe tableta stirea aparuta in tara despre presupusul subiect al discutiilor, intrebandu-i ironic pe Marian Vanghelie si pe Ion Enciu daca ei sunt sursa informatiei.

Intalnirea s-a terminat aproape de miezul noptii, Ponta si Vanghelie despartindu-se la iesirea din restaurant, dupa ce s-au tinut reciproc sub observatie mai bine de o ora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#intalnire Ponta Vanghelie Bruxelles, #Ponta Vanghelie restaurant Bruxelles , #PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
auzi , Vanghelie cu ponta , kocktail Molotov !
Poza conti
conti
rank 5